Viziunea Universităţii Politehnica Timişoara este aceea de a deveni o universitate de vârf, prin intrarea în Top 500 World Universities.

Pentru atingerea acestui deziderat, UPT şi-a propus, printre altele, și integrarea tehnologiilor informaţionale în educaţie și a resurselor educaționale deschise OER și MOOC (Massive Open Online Courses) în procesul didactic.

În decursul ultimilor 7 ani, Centrul e-Learning a organizat, anual, o serie de ateliere cu tematica centrată în jurul resurselor educaționale deschise. Acestea au fost organizate începând cu anul 2014 și până în prezent, în cadrul Săptămânii Educației Deschise, în colaborare cu asociația EDEN (European Distance and E-Learning Network).

Cele 7 ediții ale workshop-urilor tematice au reunit sute de speakeri internaționali, care au prezentat, de-a lungul anilor, cele mai recente rezultate ale cercetării din comunitatea internațională în resursele educaționale deschise – (Open Education Resources), precum și exemple de bune practici de utilizare și integrare a OERs și MOOCs în învățământul universitar și preuniversitar, cu studii de caz la nivel european și mondial.

În această secțiune au fost puse la dispoziție, atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți, toate lucrările prezentate de sute de speakeri de talie internațională , înregistrarea unor ediții ale OEW și o varietate de resurse educaționale deschise care pot fi integrate în procesul de învățământ online.

Evenimente

Vezi toate workshopurile Open Education Week organizate de CeL

Toate workshopurile
mart.
11
mart.
06

Workshop Competențele digitale și Educația deschisă

La 12:00
Amfiteatrul K1, etaj 1 – Centrul de Conferințe UPT, Bul. Vasile Pârvan Nr. 2B, Timișoara
mart.
22

Workshop Educația deschisă și impactul digitalizării

La 10:30
Amfiteatrul K1, etaj 1, Centrul de documentare și transfer tehnologic (Biblioteca UPT), Bv. Vasile Parvan Nr. 2B, Timisoara
mart.
09

Open Education Week 2018

La 09:30
Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara
mart.
31

Workshop Educația deschisă – de la teorie la practică: experiențe în OER și MOOC

La 09:00
Amfiteatrul K1, etaj 1, Centrului de documentare, educatie si transfer al UPT,  Bul. Vasile Parvan Nr. 2B, Timisoara
mart.
11

Workshop Open Education – concept, tools, resources, practices

La 11:00
Amfiteatrul K1, etaj 1, Centrul de documentare si transfer tehnologic(Biblioteca UPT), Bul. Vasile Parvan No. 2B, Timisoara

Vizionează ACUM înregistrările LIVE ale edițiilor Open Education Week, accesând următorul playlist:

Împreună Online

În această perioadă în România, la fel ca și în alte  țări, majoritatea funcțiilor și activităților educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță. Pentru a încerca să răspundă acestor necesități, Centrul de eLearning a inițiat o serie de webinarii practice despre educația și experiența online.

Webinariile se concentrează pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Aceste webinarii sunt dedicate actualelor vremuri incerte, și se bazează pe profesioniști experimentați în domeniul învățării deschise, online și a e-learning-ului.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

În această secțiune au fost puse la dispoziție înregistrarea evenimentelor Împreună Online și o varietate de soluții și resurse educaționale deschise, care pot fi integrate în procesul de învățământ online.

Împreună Online

Vezi AICI webinariile Împreună Online organizate de CeL

Toate evenimentele

Vizionează ACUM înregistrările LIVE ale webinariilor Împreună Online, accesând următorul playlist: