Viziunea Universităţii Politehnica Timişoara este aceea de a deveni o universitate de vârf prin intrarea in Top 500 World Universities. Pentru atingerea acestui deziderat, UPT şi-a propus, printre altele, integrarea tehnologiilor informaţionale în educaţie şi introducerea unui sistem de educaţie de tip blended learning.

Centrul ID/IFR si e-Learning (CeL) a dezvoltat Campusul Virtual al UPT, mediu educațional online de suport academic pentru toate facultătile UPT și pentru învățământul la distanță: www.cv.upt.ro. Această platformă are ca scop integrarea de module de online learning şi mobile learning pentru studenţii de la specializările de formare academică prin învățământ la distanță, precum şi suportul academic și administrativ pentru studenții la Master și doctorat (blended learning).
Platforma de campus virtual vine în sprijinul studenţilor actuali. Campusul Virtual reprezintă o interfaţă de comunicare între administraţie, profesori şi studenţi şi o bază pentru interacţiunea nemijlocită între profesori şi studenţi.

Dezvoltată începând cu 2000 de către specialiştii noştri, platforma CeL  a  fost constant modificată și îmbunătățită.

Acest mediu educațional este acum Campusul Virtual al UPT – CVUPT- un sistem bazat pe Moodle (www.moodle.org), o platformă open-source,  ce cuprinde:

  • Management academic (LMS Learning Management System): interfaţă de gestionare studenţi, profesori, examene, rezultate, informaţii cursuri
  • Suport academic de învăţare (CMS Course management system) : cursuri online , materiale de laborator online sau în format electronic, podcasting
  • Comunicare și unelte web 2.0: forum, blog, wiki, messaging, SMS, etc.

Campusul Virtual oferă conturi personalizate pentru administraţie, profesori şi studenţi (cu păstrarea conturilor de email existente), structură personalizată pentru fiecare specializare şi posibilitatea introducerii materialului de curs şi/sau seminar/laborator/proiect în spaţiul ataşat cursului. Dintre avantajele acestui mod de lucru putem enumera: suport online, constant şi continuu, academic şi de comunicare, unelte de comunicare, unelte de susţinere/desfăşurare/predare a activităţii, îmbunătăţirea activităţii academice precum şi implicarea şi motivarea studenţilor.

Suport educație digitală și ID/IFR UPT:

Noul sistem, Suport educație digitală și ID/IFR UPT, este la dispoziția profesorilor, studenților și a candidaților online și propune un sistem de răspunsuri automate la o serie de întrebări adresate pentru fiecare tip de scenariu întâlnit frecvent, pentru cele 3 categorii: academic, tehnic, admitere.

Cererile de asistență mai complexe vor fi atribuite unui responsabil al centrului, în funcție de solicitarea soluționării problemei. Fiecare utilizator poate deschide un tichet în funcție de TOPICUL și SUBIECTUL selectat.

Fotografii

 
 

 

Tutorialul video este dedicat modului de lucru cu testele automate din Campusul Virtual, respectiv creării de teste automate în CVUPT și a Băncilor de întrebări.
Acest tutorial este dedicat utilizarii generale a CVUPT, iar informația este axată, în special, pe câteva functionalități ale CV, precum: Prezența, transmiterea Lucrărilor de către studenți și Blogul. Află cum poți parcurge aceste etape, accesând tutorialul video.
Cum se poate realiza o modalitate de predare de activitate pentru studenți? Aici poți vizualiza un tutorial despre realizarea acestei modalități, cea de tip blog.
Cum puteți integra o întâlnire cu studenții prin videoconferință, utilizând Zoom, direct din cursul de pe Campusul Virtual? Aveți nevoie de un cont personal pe Zoom, care să fie legat la aceeași adresă cu care vă logați în CVUPT. Restul pașilor sunt prezentați în tutorial
Află cu ajutorul acestui tutorial video cum poți vizualiza orarul cursurilor tale în secțiunea „Calendar” din Campusul Virtual.
Trainingul CVUPT – modalități de examene online conține o serie de informații ce țin realizarea unui examen online în condiții excepționale online, prin mai multe metode.
Află cum poți adăuga o resursă de tip „alegere” – care permite studenților să aleagă un subiect de proiect din mai multe variante
Află care sunt pașii pentru a îți schimba rolul pe Campusul Virtual. De exemplu: din tutor, în student
În cazul în care studenții vă semnalează faptul că primesc un mesaj de eroare* de genul: “Înscrierea este dezactivată sau inactivă” urmați pașii din tutorial pentru a remedia problema.
Află cum poți încărca un fișier / o resursă pentru studenți în cursurile de pe Campusul Virtual, în acest tutorial video
Dorești să inserezi un clip din Youtube într-un text pe Campusul Virtual UPT? Aici poți viziona un tutorial despre cum incluzi un video în textul tău.
Dorești să creezi un chestionar în Campusul Virtual UPT? Află cum parcurgi etapele de realizare a unui chestionar pe platforma CVUPT.
În cazul în care studenții nu au acces la cursul dumneavoastră de pe Campusul Virtual al UPT (dar au deja creat un cont valid!) există și posibilitatea ca aceștia să se înscrie singuri în curs. Pentru acest lucru trebuie să urmați următoarele etape.
Dorești să adaugi conținut interactiv în cursul tău? Aici poți viziona un tutorial despre cum să adaugi conținut interactiv H5P în curs pe Campusul Virtual UPT.
Aici poți viziona un tutorialul video despre cum să creezi un test într-un anumit curs pe Campusul Virtual UPT.
Aici poți vizualiza un tutorial despre cum creezi o ”Lucrare” în CVUPT. Activează modul ”Editare” și urmează pașii din video.
Training 1 CVUPT (16.03.2020) este dedicat utilizarii generale a CVUPT, introducerii de resurse, de clipuri video, de Lucrare, Alegere, de modificare Profil.
Cum creezi și adaugi o temă / lucrare pe Campusul Virtual? Activează modul de editare și urmează pașii din video
Aici poți viziona un tutorialul video despre cum să scrii un anunț pe forumul Campusul Virtual UPT.
Aici poți vizualiza un tutorial despre cum modifici, editezi și adaugi resurse educaționale într-un curs. Activează modul Editare și urmează pașii din video.
Cum îți schimbi adresa de mail și adaugi date în profilul tău? În tutorialul video se exemplifică cum se poate schimba adresa de email și cum se pot adăuga câteva cuvinte despre dumneavoastră în secțiunea Descriere, urmând următorii pași
Cum să îți setezi preferințele legate de notificările prin e-mail și mesajele primite de pe platforma CVUPT? Urmărește pașii din acest tutorial și asigură-te că nu ratezi nici un mesaj important legat de activitatea studenților tăi.
Cum îți schimbi parola din cont, tutorial video.
Cum îți resetezi parola dacă ai uitat-o, tutorial video. În cazul în care nu mai țineți minte parola, în pagina de logare, apăsați "Mi-am uitat parola" și urmați pașii următori.
În scopul desfășurării online a activităților didactice din Universitatea Politehnica Timișoara, pe perioada suspendării cursurilor, cadrele didactice și studenții vor folosi platforma online de conferință audio-video Zoom.
Aici puteți viziona tutorialul video cu privire la autentificarea în Campusul Virtual UPT.
Cursul de tutoriale pentru studenți din CVUPT conține o serie de informații ce țin de chestiuni administrative și de regulamente.
Cursul de tutoriale pentru Profesori în CVUPT conține o serie de tutoriale video și text care să ajute cadrele didactice în activitățile derulate pe Campusul Virtual.
Campusul Virtual al UPT oferă o serie de tutoriale de folosire a acestuia. Aceste tutoriale sunt scurte, explicative și vă vor ajuta în activitatea dumneavoastră.