Viziunea Universităţii Politehnica Timişoara este aceea de a deveni o universitate de vârf prin intrarea in Top 500 World Universities. Pentru atingerea acestui deziderat, UPT şi-a propus, printre altele, integrarea tehnologiilor informaţionale în educaţie şi introducerea unui sistem de educaţie de tip blended learning. 

Centrul ID/IFR si e-Learning (CeL) a dezvoltat Campusul Virtual al UPT, mediu educațional online de suport academic pentru toate facultătile UPT și pentru învățământul la distanță: www.cv.upt.ro. Această platformă are ca scop integrarea de module de online learning şi mobile learning pentru studenţii de la specializările de formare academică prin învățământ la distanță, precum şi suportul academic și administrativ pentru studenții la Master și doctorat (blended learning).
Platforma de campus virtual vine în sprijinul studenţilor actuali. Campusul Virtual reprezintă o interfaţă de comunicare între administraţie, profesori şi studenţi şi o bază pentru interacţiunea nemijlocită între profesori şi studenţi.

Dezvoltată începând cu 2000 de către specialiştii noştri, platforma CeL  a  fost constant modificată și îmbunătățită.

Acest mediu educațional este acum Campusul Virtual al UPT – CVUPT- un sistem bazat pe Moodle (www.moodle.org), o platformă open-source,  ce cuprinde:

  • Management academic (LMS Learning Management System): interfaţă de gestionare studenţi, profesori, examene, rezultate, informaţii cursuri
  • Suport academic de învăţare (CMS Course management system) : cursuri online , materiale de laborator online sau în format electronic, podcasting
  • Comunicare și unelte web 2.0: forum, blog, wiki, messaging, SMS, etc.

Campusul Virtual oferă conturi personalizate pentru administraţie, profesori şi studenţi (cu păstrarea conturilor de email existente), structură personalizată pentru fiecare specializare şi posibilitatea introducerii materialului de curs şi/sau seminar/laborator/proiect în spaţiul ataşat cursului. Dintre avantajele acestui mod de lucru putem enumera: suport online, constant şi continuu, academic şi de comunicare, unelte de comunicare, unelte de susţinere/desfăşurare/predare a activităţii, îmbunătăţirea activităţii academice precum şi implicarea şi motivarea studenţilor.

Suport educație digitală și ID/IFR UPT:

Noul sistem, Suport educație digitală și ID/IFR UPT, este la dispoziția profesorilor, studenților și a candidaților online și propune un sistem de răspunsuri automate la o serie de întrebări adresate pentru fiecare tip de scenariu întâlnit frecvent, pentru cele 3 categorii: academic, tehnic, admitere.

Cererile de asistență mai complexe vor fi atribuite unui responsabil al centrului, în funcție de solicitarea soluționării problemei. Fiecare utilizator poate deschide un tichet în funcție de TOPICUL și SUBIECTUL selectat.

Fotografii