Training 8 CVUPT – modalități de examen online (tutorial video + text)

Training 8 CVUPT – modalități de examen online (tutorial video + text)

Examenul se poate realiza în condiții excepționale online prin mai multe metode:

 1. Oral prin videoconferință 

Cadrele didactice și studenții vor folosi platforma online de conferință audio-video Zoom, conform metodologiei de aici

Toți participanții vor primi un link creat special pentru acel examen, care va fi disponibil doar în perioada indicată de examen, se va deschide o „cameră” în Zoom, în care cadrele didactice vor putea realiza și discuta online cu fiecare student individual sau la comun subiectele de examen. 

Dacă se dorește examen individual cu fiecare student, acesta se poate programa fie pentru fiecare student la intervale orare definite și anunțate în CVUPT (studentul x la ora h:00, studentul y la ora h:15), sau prin folosirea Waiting Room în Zoom.

 1. Scris online cu subiecte individuale și completare examen online, cu posibilitate vizualizare prin videoconferință 

Examenul se poate susține online:

 •  cu subiecte individuale pentru fiecare student sau grup de studenți – acestea se pot crea prin “Test” (‘Quiz’) și selecta din „Banca de întrebări”.
 • Subiecte generale pentru toți studenții care pot fi anunțate printr-o activitate creată de tip „Pagină” sau „Lucrare”.
 • Subiectele pot fi realizate de către studenți online prin „Lucrare” (Assignment).
 • Studenții pot fi observați online prin videoconferință în timp ce completează răspunsurile la întrebări.

          2. Test grilă online, controlat și temporizat

Examenul se poate susține online prin realizarea unui test grilă, care poate fi restricționat pentru o perioadă de timp de ordinul minutelor sau orelor, cu întrebări aleatorii dintr-o bancă de întrebări, cu răspunsuri amestecate, etc.

Aceasta se realizează prin adăugarea unei activități de tip „Test” (Quiz):

 • Restricționare de timp – activare perioadă și timp de la: „Timing – Deschide testul – Închide testul – Termen limită”. 
 • Restricționare de răspuns „1 încercare”.
 • Întrebări amestecate – „Question behaviour – Shuffle within questions – Da” – astfel încât poziția întrebării în Test să nu fie aceeași pentru toți studenții.
 • Securitate examen „Full screen popup with some JavaScript security”.
 • Adăugarea de întrebări din „Banca de întrebări” cu 17 tipuri de întrebări.
 • În „Banca de întrebări” la fiecare întrebare cu „Schimbare aleatoare a ordinii răspunsurilor” astfel încât poziția răspunsului la o întrebare sa nu fie aceeași pentru toți studenții.
 • Răspunsuri parțial corecte punctate parțial prin „Nota” fiecărui răspuns.
 1. Subiecte individuale

Studenții pot primi subiecte individuale de examen prin realizare unei „Bănci de întrebări” din „Test” (Quiz) prin alegerea aleatorie, secvențială, care poate fi restricționată pentru o perioadă de timp de ordinul minutelor sau orelor, pentru un student sau mai mulți studenți.