Crearea Testelor și Banca de întrebări (tutorial video -Training 5 CVUPT)

Crearea Testelor și Banca de întrebări (tutorial video -Training 5 CVUPT)

Modul de lucru cu testele automate / testele din Campusul Virtual

Click pe butonul din dreapta ecranului „Activează modul de editare

Click pe „Adaugă activitate sau resursă” și se caută și bifează opțiunea „Test

Click pe „Adaugă” și se deschide modul de configurare a noului test. Se poate completa titlul și descrierea testului

La secțiunea de „Timing” se completează ora la care se susține testul și durata acestuia. La aceeași secțiune se selectează opțiunea pentru ceea ce se dorește să se întâmple odată cu expirarea timpului de susținere al testului.

La zona de „Notă” se va stabili nota de trecere, câte încercări are voie să facă studentul pe o întrebare sau pe test

La zona de „Layout” se setează ca întrebările să apară fie individual pe o pagină, fie ca acestea să fie afișate integral, dar și dacă studentul se poate întoarce sau nu la întrebare.

La secțiunea „Question behaviour” se va selecta întotdeauna „DA” la „Shuffle within questions” și se stabilește funcționalitatea întrebărilor.

Zona de „Review options” se configurează în funcție de tipul de feedback pe care doriți să îl oferiți studenților

Secțiunea „Aspect” permite setarea modalității de vizualizare a imaginii de profil a studenților și se stabilește dacă notele se afișează cu zecimale sau fără zecimale.

Zona de „Extra restrictions on attempts” permite setarea unor restricții pentru fiecare întrebare

În secțiunea „Feedback global” puteți stabili condițiile de feedback pe care doriți să îl oferiți studenților, în funcție de punctajul obținut.

În secțiunea „Setările generice de module” se poate stabili dacă testul se va afișa pe paginile de curs sau pe grupuri

Secțiunea de „Restricționare acces” permite restricționarea accesului în funcție de data accesării / nota obținută, etc.

Zona de „Etichete” permite adăugarea unor taguri în funcție de teme

Click pe „Salvează și afișează

Pentru ca testul să nu fie vizibil, se merge în pagina de curs la testul creat. Click pe „Editează” și selectează „Ascunde”

 

Banca de întrebări

Se creează când sunteți în pagina test.

Click în blocul din stânga pe „Banca de întrebări”. Se pot crea mai multe bănci de întrebări – pentru tot cursul sau prioritare pentru diferite teste. Selectați categoria, în funcție de cum doriți să se afișeze.

Click pe „Creează o nouă întrebare”. Se va deschide o fereastră cu tipurile de întrebări care pot fi adăugate. Selectează tipul de întrebare pe care dorești să îl adaugi.

De exemplu: „Întrebare cu Răspuns Multiplu”. Se va deschide o pagină cu întrebarea. Se selectează categoria în care doriți să încadrați întrebarea. Se completează numele întrebării, precum și descrierea acesteia, unde se pot adăuga atât linkuri, cât și fișiere. Se stabilește numărul de puncte pe care îl primește pentru răspunsul corect la întrebare și feedbackul pe care îl va stabili studentul. Se selectează tipul de răspunsuri acceptate – un răspuns sau răspunsuri multiple. Se recomandă ca răspunsurile să fie afișate amestecat.

În secțiunea de „Răspunsuri” se introduce fiecare răspuns în parte și se stabilește răspunsul corect 100%. La răspunsurile greșite se poate seta un punctaj mai mic sau chiar depunctarea.

La secțiunea „Feedback combinat” se stabilește tipul de răspuns pe care îl primește studentul după fiecare întrebare, astfel încât puteți să scădeți sau nu din punctaj la a doua încercare. Se poate stabili un procent de penalizare pentru fiecare încercare greșită de răspuns. Se pot adăuga și sugestii.

Zona de „Încercări multiple” permite studentului să revină asupra întrebării

Setarea Categoriilor

Click pe „Categorii”, unde se vor stabili categorii de întrebări care pot să intre într-un test, se poate stabili numele categoriei, se poate adăuga o descriere a categoriei și se pot adăuga categorii noi

Importul întrebărilor

Click pe „Import” pentru a importa întrebări sub formatul unor anumite categorii de fișiere

Exportul întrebărilor

Click pe „Export” pentru a exporta întrebările

La final, click pe „Salvează modificări

Întrebările pot fi editate sau duplicate