Despre educația digitală în UPT la Târgul virtual ViP EDU 2021

Despre educația digitală în UPT la Târgul virtual ViP EDU 2021

Diana Andone, directorul Centrului de e-Learning le-a vorbit marți, 16 noimebrie 2021, participanților din cadrul ViP EDU despre eco-sistemul de educație digitală care a pornit acum mai bine de 20 de ani în Universitatea Politehnica Timișoara, având la bază o strategie cu obiective clare, dezvoltată în trei etape: digitizare – digitalizare – transformare digitală.

În cadrul prezentării Educația digitală în UPT, dr. Diana Andone le-a vorbit elevilor despre beneficiile de care se pot bucura ca viitori studenți ai Politehnicii.

Printre subiectele discutate enumerăm:

  • Platforma Unicampus – care conține cele mai bune cursuri online, gratuite, din România.
  • Programele de învățământ ID –  unde cursurile și cadrele didactice, competențele, titlul și profesia sunt aceleași cu cele desfășurate în cadrul programelor de studii la forma de învățământ la zi.
  • Resursele educaționale deschise, disponibile studenților UPT pentru a avea parte de o educație de calitate și diferite tehnici de dezvoltare educație digitală – cu designul de învățare open source disponibil.
  • Campusul Virtual – Platforma UPT virtuală educațională prin care poți învața oricând, oriunde, oricum și în ritmul propriu!
  • Experiența Împreună online – Webinarii practice despre educația și experiența online din ultima perioadă.
  • Numeroasele proiecte prin care studenții UPT pot deveni co-creatori ai resurelor digitale și pot experimenta utilizarea și integrarea elementelor digitale, a aplicațiilor web, mobile, de realitate virtuală și augmentată (AR & VR) în educație, cultură și patrimoniu.

Urmărește prezentarea mai jos:

În cadrul evenimentului Călătorește Virtual în lumea Politehnicii – 10 facultăți, cu 29 de domenii de licență și 53 de specializări au fost prezente virtual la ViP EDU, târgul educațional organizat de către Universitatea Politehnica Timișoara în intervalul 15-19 noiembrie 2021.

Întâlnirea a avut loc live prin platforma Zoom și a fost transmisă live pe paginile de Facebook ale UPT și CeL

Mai multe informații despre eveniment se află atât pe pagina de Facebook a UPT, cât și pe site-ul Smart UPT.