Webinar #impreunaonline:  Proiectul și Cursurile DigiCulture

Webinar #impreunaonline: Proiectul și Cursurile DigiCulture

#onlinetogether #impreunaonline

În ultima perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față au fost mutate în online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. 

Ediția #30 a seriei de webinarii Împreună Online a adus în centru echipa DigiCulture Erasmus+ care au prezentat cele 13 cursuri DigiCulture, precum și certificatele digitale deschise acordate în urma completării acestora.

Workshop-ul virtual Împreună Online – Proiectul și Cursurile DigiCulture a fost organizat de echipele Centrului ID/IFR și e-Learning și Centrului Multimedia, împreună cu partenerii proiectului DigiCulture Erasmus+ joi, 22 iulie, ca parte din evenimentul Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+.

În cadrul webinarului de tip workshop, peste 300 de participanți au descoperit pe platforma Zoom și live, pe Facebook, cele 13 cursuri DigiCulture, precum și certificatele digitale deschise acordate în urma completării acestora, prezentate de partenerii internaționali ai proiectului. Workshop-ul a avut loc în limba română iar participanții au primit certificate digitale deschise Împreună Online, exprimându-și totodată entuziasmul pentru a se înrola în cursurile DigiCulture Erasmus+.

Proiectul Erasmus+ Digital Culture – Perfecționarea competențelor digitale și îmbunătățirea incluziunii sociale a adulților în industriile creative a dezvoltat un program de educație durabil și eficient, dedicat cursanților adulți cu abilități digitale scăzute și adulților slab calificați, implicați în sectorul industriilor creative din România, Italia, Austria, Danemarca, Lituania, Marea Britanie și Irlanda. Principalele rezultate includ cursurile online, libere, de tip MOOC pentru competențele digitale și incluziunea socială pentru industriile creative, certificarea acestora prin certificate digitale deschise.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.