Peste 500 de participanți fizic și virtual la Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+

Peste 500 de participanți fizic și virtual la Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia împreună cu Asociația Internațională IAFeS și Fundația Triade au organizat, în perioada 22-23 iulie 2021 Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+. Evenimentul a adunat peste 500 de participanți atât fizic, în sala Auditorium a Centrului de Conferințe UPT, cât și virtual, prin Zoom și Facebook. 

Deschiderea conferinței a fost precedată de workshop-ul virtual Proiectul și Cursurile DigiCulture, organizat de echipa DigiCulture Erasmus+ joi, 22 iulie și în cadrul căruia, peste 300 de participanți au descoperit pe platforma Zoom și live, pe Facebook, cele 13 cursuri DigiCulture, precum și certificatele digitale deschise acordate în urma completării acestora, prezentate de partenerii internaționali ai proiectului. Workshop-ul a avut loc în limba română iar participanții au primit certificate digitale deschise Împreună Online, exprimându-și totodată entuziasmul pentru a se înrola în cursurile DigiCulture Erasmus+.

Deschiderea oficială a Conferinței Internaționale IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+, a avut loc joi, 22 iulie 2021 la Fundația Triade, în prezența a peste 50 de participanți. Aceștia au putut descoperi expoziția cu tema ”Salată de avocado cu claritate ușoară dimineața”, expunând 20 de tineri artiști, mare parte studenți. 

Cu aceeași ocazie, echipa Centrului Multimedia a sărbătorit 25 de ani de Centrul de Cercetare în Multimedia în cadrul Universității Politehnica Timișoara. Centrul de Cercetări Multimedia desfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare în contextul tehnologiilor informaționale și de comunicare, fiind axat în ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată Antreprenoriat în ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului în ICT, de promovare a culturii digitale și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest. Centrul Multimedia susține specializările educaționale la nivel de licență dar și la Master în Tehnologii Multimedia și la Master în Tehnologii, sisteme și aplicații pentru eActivități (e-media, e-afaceri, e-sănătate, e-guvernare).

Conferința Internațională IAFeS NETTIES & Workshop de încheiere a DigiCulture Erasmus+ a avut loc vineri, 23 iulie, atât în sala Auditorium, cât și online, pe platforma Zoom și live pe Facebook, înregistrând peste 200 de participanți – fizic și virtual. Gazdele evenimentului au fost dr. ing. Diana Andone, Universitatea Politehnica – directorul Centrului de e-Learning UPT, prof. dr. ing. Radu Vasiu – președintele IAFeS, președintele Senatului UPT și președintele Conferinței, Conf. dr. ing. Florin Drăgan – rectorul UPT, Prof. Johann Gunther – Secretar  General IAFeS și dr. Sorina Jecza – președintele Fundației Triade. 

În cadrul conferinței au fost prezentate zeci de lucrări, în tema conferinței Cultura digitală în educație, știință și tehnologie de către partenerii IAFeS și DigiCulture, din țări precum România, Austria, Danemarca, Italia, Suedia, Grecia sau Germania. Participanții au primit, pentru prima dată în istoria NETTIES, certificate digitale deschise de participare. Evenimentul a înregistrat un real succes, cu zeci de mesaje de felicitări și mulțumiri din partea participanților.

Proiectul Erasmus+ Digital Culture – Perfecționarea competențelor digitale și îmbunătățirea incluziunii sociale a adulților în industriile creative a dezvoltat un program de educație durabil și eficient, dedicat cursanților adulți cu abilități digitale scăzute și adulților slab calificați, implicați în sectorul industriilor creative din România, Italia, Austria, Danemarca, Lituania, Marea Britanie și Irlanda. Principalele rezultate includ cursurile online, libere, de tip MOOC pentru competențele digitale și incluziunea socială pentru industriile creative, certificarea acestora prin certificate digitale deschise.

Asociația Internațională pentru eȘtiință / Internationaler Verein für eScience (IAFeS) funcționează în întreaga lume, cu accent pe colaborarea internațională și promovarea științei, având sediul la Viena, Austria.