Webinar #impreunaonline: Un an de educație în pandemie – experiența studenților

Webinar #impreunaonline: Un an de educație în pandemie – experiența studenților

#onlinetogether #impreunaonline

În ultima perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față au fost mutate în online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. 

Ediția #29 a seriei de webinarii Împreună Online a adus în centru studenții din universitățile timișorene , care ne-au împărtășit propriile experiențe legate de trecerea cursurilor și laboratoarelor în online, de la modalitățile prin care au reușit să se adapteze la clasele virtuale și până la provocările de care s-au lovit, cu propriile perspective privind educația în online.

Care a fost experiența studenților în timpul ultimului an de educație în pandemie?

Cum au perceput aceștia transpunerea învățământului în online?

Care au fost principalele provocări întâmpinate și ce soluții propun aceștia pentru următoarea perioadă?

Studenții de la facultățile de Automatică și Calculatoare, Arhitectură, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Mecanică, Științe ale Comunicării și de la Facultatea de Chimie și Inginerie Industrială au discutat experiențele unui an de educație în pandemie și au expus propriile mărturisiri privind atât experiențele pozitive, cât și cele negative întâmpinate în online – experiențele din domeniul comunicării, arhitecturii, până la domeniul științelor experimentale și tehnologiilor informaționale, mecanicii sau ingineriei, cu răspunsuri la numeroase curiozități ale participanților.

Cuvintele de încheiere ale studenților au fost: dedicare, progres, conexiune, adaptare, eficiență, ambiție și schimbare.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Vizualizează înregistrarea evenimentului mai jos:

BIO

Alexandru Constantin Iliescu

Alexandru Constantin ILIESCU este student al Universității Politehnica Timișoara, la Facultatea de Automatică și Calculatoare. În prezent este studentul reprezentant in Consiliul de Administrație și președintele Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC).

Alexandru Luca

Alexandru Luca este președintele Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare din Timișoara. Are o bogată experiență de voluntariat, în special în zona proiectelor de educație non-formală. Începând cu anul 2020 este lucrător de tineret acreditat de Ministerul Tineretului și Sportului, iar pe perioada studenției a fost implicat ca și formator în diverse proiecte inițiate de organizația Școala de Valori.

Dascălu Andra-Diana

Dascălu Andra-Diana este studentă în anul III, în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism și totodată student reprezentant al studenților în consiliul facultății și în cadrul Senatului Universității, și președinte al Asociației de la Patru, asociația reprezentativă a studenților din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism.

Andrea Medrea

Andrea Medrea este studentă în anul 4 la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații, din cadrul UPT. Ea este și Președinte al Ligii Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), prin intermediul căreia și-a descoperit pasiunea pentru reprezentarea studențească. Consideră că activitatea într-o organizație este un factor important în dezvoltarea personală. Întrucât reprezintă studenții atât la nivel de facultate, cât și la nivel de universitate, îi place să militeze pentru un învățământ superior de calitate.

Pavel – Mihai Nițuică

Pavel – Mihai Nițuică este student în anul II, în cadrul Facultății de Mecanică, programul de studii universitare de masterat Ingineria Produselor din Materiale Polimerice și Compozite, iar în 2019 a obținut titlul de inginer în domeniul Inginerie Industrială, finalizând studiile universitare de licență urmând programul de studii Tehnologia Construcțiilor de Mașini. În prezent, Mihai este Reprezentantul Studenților în Biroul Senatului, Președintele Comisiei pentru Probleme Studențești a aceluiași for și membru „sfătuitor” al Ligii Studenților din Facultatea de Mecanică din Timișoara, în trecut parcurgând aproape toate treptele ierarhice în cadrul acesteia. Totodată, Mihai este student expert evaluator al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), membru al Asociației Generale a Inginerilor din România (AGIR), membru al Asociației Universitare de Ingineria Fabricației (AUIF) și membru al asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Rebecca Ioana Chincea

Rebecca Ioana Chincea este studenta la programul de master Comunicare în Afaceri în cadrul Facultății de Științe ale Comunicării UPT. De 4 ani reprezintă studenții în mai multe structuri ale Politehnicii. În anul 2017 a înființat Liga Studențiilor din Cadrul Facultății de Științe ale Comunicării fiind președinte pe parcursul a două mandate. În prezent, este student consilier în cadrul Facultății de Științe ale Comunicării, student senator în Senatul UPT și student reprezentant în Comisia de Etică.

Flavius-Gabriel Wurfer

Flavius-Gabriel Wurfer Timișoara lucrează în prezent ca și System test engineer la Continental Automotive Timișoara și este voluntar la Liga Studenților Chimiști din Timișoara în cadrul căreia organizează ședințe, pune la punct proiecte și promovează imaginea facultății, alături de ceilalți membri. Flavius-Gabriel este în prezent, student la programul de master - Produse de sinteza organică fină, semi-sinteză si naturală, Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului și are diploma de licența de Inginer chimist tot în cadrul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului UPT, absolvind studiile de licență cu media 10. Flavius a devenit un bun orator ca urmare a participării la numeroase concursuri de tipul "Tinerii Dezbat" precum si la training-uri în această direcție - fiind mentor "Beat Bullying" și fost organizator al campionatelor de tenis de masa si șah – și totodată șef de promoție în liceu. Mai mult, acesta este student evaluator în cadrul proiectului Gala Profesorului Bologna, rolul lui fiind de a evalua calitatea predării cadrelor didactice și a obținut Diploma Student Eminent 2019 - diplomă primită pentru rezultatele excepționale în cei 4 ani de facultate.