Construim Împreună #5 – Viziunea studenților timișoreni despre provocările universitare actuale

Construim Împreună #5 – Viziunea studenților timișoreni despre provocările universitare actuale

#shapingtogether #developingtogether #construimimpreuna

Viața și educația în pandemie continuă și după aproape doi ani am acumulat experiență, am oferit numeroase cercetări și analize, am reflectat asupra pașilor făcuți în 30 de webinarii Împreună Online. Știm ce am fi putut face mai bine, avem idei despre cum să facem mai bine, cum să setăm educația pentru era digitală, ce anume am vrea să aflăm din știință și tehnologie și acum a sosit timpul să acționăm. 

În această nouă serie de webinarii Împreună, scopul nostru este să oferim informații, idei, analize, să vă provocăm la discuții și să vă stimulăm să construim un viitor despre cum să facem acele schimbări necesare, să mergem mai departe și să modelăm educația și știința pentru astăzi și mâine.

Ediția #5 a seriei de webinarii „Construim Împreună”  a adus în centru studenții din universitățile timișorene care ne-au împărtășit propriile experiențe legate de trecerea cursurilor și laboratoarelor din online în varianta fizică, de la modalitățile prin care au reușit să se adapteze la clasele virtuale și până la provocările de care s-au lovit odată cu decizia revenirii la programul fizic în învățământ.

Ce au însemnat acești doi ani de educație în pandemie pentru studenții timișoreni?

Cum au perceput aceștia transpunerea învățământului în online și cum se simt după doi ani de izolare și lipsă de contact continuu și direct cu spațiul educațional?

Care au fost principalele provocări întâmpinate și cum s-a schimbat educația universitară în urma acestei experiențe?

Ce înseamnă pentru ei revenirea în spațiile facultății?

Cum gestionează viața acum și ce perspective de viitor au?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care au încercat să răspundă reprezentanți ai studenților din fiecare Universitate din Timișoara în legătură cu noua situație școlară.

Reprezentanții studenților din fiecare universitate timișoreană au discutat experiențele celor doi ani de educație în pandemie și au expus propriile mărturisiri privind noile propuneri și deciziile luate în privința activităților academice.

A fost o sesiune interactivă, plină de întrebări și curiozități din partea participanților în legătura cu modul în care s-au desfășurat activitațile în mediul online pentru ei, ce înseamnă revenirea în spațiile facultății, cum au întâmpinat provocările și cum s-a schimbat educația universitară în urma acestei experiențe.

Fiecare student în parte a venit cu experiența sa proprie, acumulată în cei doi ani de educație în pandemie și tot pe această cale, au venit cu noi propuneri pe care universitățile le pot aborda în privința activităților academince desfășurate într-un format fizic, dar utilizând resursele online, pentru a facilita modul de învățare și predare.

Sesiunea a continuat cu prezentarea unei unelte de învățare care poate ajuta studenții în reflecția critică și integrarea învățării în disciplinele academice și experiențele co-curriculare și totodată, care poate avea rezultate pozitive în învățarea independentă și în capacitatea de angajare a utilizatorilor.

Urmărește înregistrarea prezentăriii integral:

Vom răspunde împreună provocărilor de a construi modele și structuri în educație și știință în colaborare de IEEE România, Asociația EDEN Europe, Alianța Română a Universităților Tehnice și Universitatea Politehnica Timișoara.

Webinarul a fost transmis live pe platforma Zoom, Facebook și YouTube.

Urmărește înregistrarea webinarului integral:

BIOS

Giuchici Silvia

Studenta la Universitatea de Medicină si Farmacie Victor Babes din Timișoara - Studenta in anul VI la Facultatea de Medicina

Președintele Societății Studenților în Medicină din Timișoara:

-activități studențești

-activități în domeniul sănătății publice destinate informării populației generale

Andreea-Raluca Argeșeanu

Andreea-Raluca Argeșeanu este studenta Universității de Vest din Timișoara, în cadrul Facultății de Litere, Istorie și Teologie, în primul an de masterat - Literatură și cultură - contexte românești și contexte europene.

De asemenea, Andreea face voluntariat încă din primul an de facultate, iar în prezent este președintele Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).