16 de speakeri de nivel internațional au prezentat ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și UE în cadrul celei de-a VIII-a ediții a workshop-ului Educația deschisă în timpul pandemiei, organizat în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2021.

O dezbatere privind Ghidul pentru evaluarea internă și externă a dezvoltării instituționale, lansat spre consultare publică de ARACIP, adresată tuturor actorilor din domeniul educației.

Reprezentanții IȘJ Timiș, împreună cu cei ai DSP Timiș, dar și actori implicați în domeniul educației și al sănătății au oferit răspunsuri, în cadrul unei sesiuni informative și interactive, adresată atât părinților, cât și cadrelor didactice. Află mai multe detalii AICI!

În cadrul ediției XXI a webinariilor Împreună Online am celebrat fetele si femeile care au ales o carieră în știință și ne-am inspirat din poveștile acestora, într-o sesiune interactivă dedicată „United Nations International Day of Women and Girls in Science” - 11 Februarie.

Partenerii proiectului Colecția digitală de sculptură le-au prezentat celor peste 300 de participanți Muzeul Jecza, prin „poveștile digitale” ale sculpturilor dar și pagina web , tururile virtuale și colecția digitală a 100 de sculpturi Peter Jecza.

În cadrul ediției nr. XIX a webinariilor Împreună Online, specialiștii de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara au împărtășit participanților informații actualizate legate de vaccin și procesul de vaccinare și riscurile asociate cu acesta. Mai multe detalii aici!

Cea de-a V-a ediție a avut loc online, cu speakeri din SUA, Europa și România, care au prezentat exemple practice de integrare a tehnologiilor în educație și cultură. Află mai multe detalii!

Descoperă modalități de dezvoltare a gândirii critice în rândul studenților alături de experții EDEN – prof. Antonella Poce, dr. Maria Rosaria Re și dr. Orla Feeney – miercuri, 2 decembrie, ora 18:00. Înscrie-te aici!

Echipele CeL și CM vor prezenta o serie de proiecte inovatoare la Noaptea Cercetătorilor Europeni, vineri, 27 noiembrie 2020, ora 17:00. Ediția din acest an va avea loc LIVE, pe platforma Facebook.

Ediție specială a seriei de webinarii Împreună Online – Sute de participanți au fost alături de Prof. Daniela Rus virtual, la ceremonia de decernare a titlului de Profesor Onorific al Universității Politehnica din Timișoara, de către Senatul UPT și în prezența conducerii și membrilor Consiliului de Administrație al UPT.

Prima conferință complet virtuală EDEN va avea loc în perioada 22-24 iunie și are în program prezentări pentru 50 de lucrări academice selectate, 10 workshop-uri, keynote speakeri de talie mondială, dar și evenimente sociale. Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul ID/IFR și e-Learning împreună cu Asociația europeană EDEN.

În cadrul următorului webinar din seria Împreună Online vor fi prezenți reprezentanții studenților la nivel național din cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, care vor vorbi despre impactul educației online în rândul studenților, la nivel național.

În cadrul acestui webinar din seria Împreună Online, au fost prezenți studenți timișoreni, care au vorbit din perspectiva lor asupra educației online și au prezentat provocările pe care ei le-au întâlnit în transferul la educația online, în  această perioadă.

În viitor tehnologia va avea un impact și mai mare asupra noastră, va face parte integrantă din tot ceea ce facem. În mod evident, nici mediul universitar nu e imun la aceste schimbări și este vital în acest sens ca fiecare universitate să aibă o viziune și o strategie privind adaptarea la era digitală a majorității activităților și proceselor sale, atât pentru că e mult mai eficient așa, cât și pentru că acolo vor fi toți stakeholderii săi, de la studenți și angajați, la furnizori, instituții publice și competitori.

Prezentatorii vor face o introducere a celor 13 cursuri online scurte, care sunt în curând gata de lansare și vor expune cum pot fi utilizate acestea, atât în situația actuală a pandemiei, cât și în viitor, pentru a îmbunătăți competențele digitale relevante ale adulților.

În cadrul acestui webinar, reprezentanți ai  Universității Politehnica din București au vorbit despre educația și experiența lor online din această perioadă.

În cadrul webinarului, reprezentanți ai Universității Tehnice din Iași au prezentat drumul parcurs, în viteză, de la starea în care se urmărea asigurarea calității unui învățământ ce se desfășura în forma tradițională, către un învățământ de tip online, pentru mulți nou, sau ale cărui valențe au fost puțin sau în cadru restrâns explorate.

Una dintre întrebările urgente cu care se confruntă lumea educațională astăzi este: Cum administrez evaluarea în mediile de învățare online? În acest webinar #impreunaonline, experții în domeniu au prezentat idei, metode și exemple practice legate de evaluarea educațională online.

Cum putem utiliza tehnologia pentru a îmbunătăți activitatea didactică și administrativă din universități? Cum putem reutiliza din resursele tehnologice pe care le avem, oricum, la dispoziție? Sunt întrebări la care acest webinar a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

Ce reprezintă resursele educaționale deschise OER și cursurile masive deschise online MOOCs? Cum se pot accesa, utiliza și integra în educația universitară? Sunt întrebări la care acest webinar a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline. Scopul webinarului a fost să se concentreze pe metode integrate în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere.

Educația online stimulează metodele inovative de predare și autonomia în învățare? Petrecem mai mult timp acum în mediul online decât în mod obișnuit? Elaborarea prezentării cursului și seminarului, precum și realizarea sarcinilor necesită mai mult timp și efort? Sunt întrebări la care acest webinar a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, toate funcțiile și activitățile educaționale sunt mutate online. Mulți dintre noi se luptă cu adaptarea la munca online și cu pregătirea pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională. De unde începem? Cum gestionăm procesul? Ce putem să învățăm din experiențele noastre? Noua serie de webinarii Împreună Online vă va ajuta să găsiți răspunsuri la cele mai presante întrebări!

Ce reprezintă resursele educaționale deschise OER și cursurile masive deschise online MOOCs? Cum se pot accesa, utiliza și integra în educația universitară? Exemple practice de utilizare și integrare a OER și MOOCs în învățământul universitar și pre-universitar cu studii de caz la nivel european, din Germania, Lituania, Marea Britanie, Croația și România.

Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul ID/IFR și e-Learning împreună cu Centrul Multimedia au organizat vineri, 13 Decembrie cea de-a patra ediție a atelierului Digital Skills and Competences / Competențe și abilități digitale cu tema Digital Culture, Europeana și Timișoara 2021. Evenimentul a atras zeci de participanți, atât în sală, cât și online, prin transmisia live pe platforma Facebook.

Scaunul directorului CeL, dr. Diana Andone a făcut parte, în perioada 20 septembrie – 27 octombrie din epoziția inedită a artistei Haegue Yang, în cadrul Art Encounters BIENNIAL 2019 – Timișoara.

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning (CEL) a găzduit, sâmbătă, 19 octombrie, la Centrul de Conferințe al UPT o …

Cele mai interesante noi cercetări în tehnologiile de recunoașterea vorbirii și a dialogului om-calculator, dar și tehnologiile din spatele asistenților digitali (printre cei mai cunoscuți – Siri, Alexa, Home) au fost prezentate în perioada 10-12 octombrie la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, în cadrul evenimentului internațional 10th International Conference on Speech Technology and Human-Computer Dialogue - SpeD 2019

  Au intonat „Gaudeamus” și imnul Politehnici, și-au cunoscut cadrele didactice pentru prima dată și au învățat să utilizeze platforma digitală prin …

Sute de copii și tineri au experimentat lumea prin prisma realității virtuale și augmentate la standul CeL și CM de la Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Lumi virtuale, realități augmentate și multe jocuri și aplicații educative - au fost numai câteva din atracțiile care au adunat sute de copii la standul UPT de la Timișoara Science Festival Timișoara. Aici, cercetătorii de la Centrul ID/IFR și e-Learning i-au întâmpinat pe cei mici cu multă bună dispoziție, ochelari și echipamente VR de ultimă generație și le-au explicat celor interesați „știința” din spatele tehnologiilor folosite.

  Centrul de ID/IFR și e-Learning (CEL) împreună cu Centrul Multimedia au fost în 12 septembrie 2019 gazdele unei prezentări a modalităților …

Momente pline de emoții atât pentru absolvenții promoției 2019 a cursurilor în regim ID/IFR, cât și pentru cadrele didactice care i-au călăuzit în ultimii ani. Sâmbătă, 29 iunie, studenții de la specializările TST, Informatică, CRP și TCM s-au întâlnit în sala Auditorium a Bibliotecii Centrale UPT pentru ultima dată într-un cadru oficial la ceremonia de absolvire a cursurilor de licență în regim ID/IFR.

Studenții si elevii vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, să câștige premii și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților.

Aniversarea a 20 de ani de la înființarea Centrului de ID/IFR și e-Learning – CeL

Organizat în cadrul Săptămâna Educației Deschise 2019 (Open Education Week), workshop-ul va evidenția impactul deschiderii în epoca digitală, de la politici către indivizi, profesori și studenți.

Prezentarea unor povești de succes în domeniul marketing-ului digital și al muzeelor virtuale dar și al patrimoniului cultural, inclusiv Europeana vor fi punctele de interes ale acestui workshop.

Un workshop efectiv și antrenant, în care, folosind un format de joc, echipele creează un "storyboard" vizual care evidențiază tipul și succesiunea activităților de învățare.

The OpenVM Workshop with the theme Virtual Mobility Service and Advanced Learning Technologies was organised part of the International Conference on eLearning in Central and Eastern Europe, 5-6 …

Universitatea Politehnica din Timișoara prin Centrul de ID/IFR și E-Learning vă invită să participați la Workshopul Educația Deschisă - impactul deschiderii: instituții, resurse, unelte, profesori, subiecte, aflat la a V-a ediție, vineri 9 martie 2018, între orele 9:30- 14:00.

Ce reprezintă resursele educaționale deschise OER și cursurile masive deschise online MOOCs? Cum se pot accesa, utiliza și integra în educația universitară? Exemple practice de utilizare și integrare a OER și MOOC în învățământul universitar și pre-universitar cu studii de caz la nivel european, din SUA, Irlanda și Romania.

Ce reprezintă resursele educationale deschise OER si cursurile massive deschise online MOOCs?  Cum se pot accesa, utiliza și integra in educația universitară?

Ce reprezintă OER si MOOC? Cum se pot accesa, utiliza și integra in educația universitară? Exemple practice de utilizare si integrare a OER și MOOC în învățământul universitar si pre-universitar. Utilizarea mobile learning în învățământul universitar si pre-universitar. Studii de caz din Romania.

Ce reprezintă OER si MOOC? Cum se pot accesa, utiliza și integra in educația universitară? Exemple practice de utilizare si integrare a OER și MOOC în învățământul universitar. Modul în care studenții pot să utilizeze aceste resurse în diverse activități.