Workshop internațional organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Departamentul de ID/IFR și Educație Digitală împreună cu Alianța de Universități Europene E³UDRES² și a Ent-r-e-novators, cu sprijinul IEEE Romania, în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2024, susținută de Open Education Global, în sala K1, Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara (Bulevardul Vasile Pârvan, nr. 2 B, alăturat Bibliotecii Centrale a UPT) și online.
Workshop-ul este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, prin Departamentul ID/IFR și educație digitală și Centrul Multimedia, împreună cu Alianța de Universități Europene E³UDRES², Muzeul Național al Banatului și IEEE Romania. Află mai multe detalii aici!
Workshop-ul este organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, adresându-se cadrelor didactice și elevilor din liceele și școlile din județ. Află mai multe detalii aici!
Conferința ”Smart diaspora 2023 - diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat. Diaspora și prietenii ei” își propune să creeze un spațiu al dialogului și al colaborării între cercetători români, indiferent de locul unde trăiesc și lucrează, continuând seria întâlnirilor comunității științifice românești din țară și străinătate începută în anul 2008. Smart Diaspora 2023 este organizată Între 10 și 13 aprilie 2023, la Timișoara, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și egida Guvernului României, Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, de Alianța Timișoara Universitară (ATU), UEFISCDI în parteneriat cu Academia Română.
Workshop internațional organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning cu sprijinul asociațiilor EDEN Europe și IEEE Romania, în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2023, susținută de Open Education Global. Află mai multe detalii aici!
Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, împreună cu Alianța de Universități Europene E³UDRES² și Proiectul de cercetare …
Evenimentul a fost organizat de Universitatea Politehnica Timișoara și echipa de proiect Erasmus+ MODE- IT, având ca temă în acest an – Experiențe în educația digitală. Află mai multe detalii aici!
Workshop-ul internațional online din acest an este organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning cu sprijinul asociațiilor EDEN și IEEE Romania, în cadrul evenimentului global Săptămâna Educației Deschise 2022. Află mai multe detalii aici!
Workshop-ul internațional online Competențe digitale pentru educație și cultură este organizat de Centrul de ID/IFR și e-Learning – Universitatea Politehnica Timișoara, în …
Workshop-ul internațional online Educația deschisă în timpul pandemiei este organizat de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning cu sprijinul asociațiilor EDEN și IEEE Romania, în cadrul evenimentului global Săptămâna Educației Deschise 2021, ediția din acest an fiind concentrată ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și UE, cu 16 speakeri de nivel internațional prezenți pe parcursul evenimentului..
Prima conferință complet virtuală EDEN va avea loc în perioada 22-24 iunie și are în program prezentări pentru 50 de lucrări academice selectate, 10 workshop-uri, keynote speakeri de talie mondială, dar și evenimente sociale. Evenimentul este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul ID/IFR și e-Learning împreună cu Asociația europeană EDEN.
Prezentatorii vor face o introducere a celor 13 cursuri online scurte, care sunt în curând gata de lansare și vor expune cum pot fi utilizate acestea, atât în situația actuală a pandemiei, cât și în viitor, pentru a îmbunătăți competențele digitale relevante ale adulților.
Ce reprezintă resursele educaționale deschise OER și cursurile masive deschise online MOOCs? Cum se pot accesa, utiliza și integra în educația universitară? Exemple practice de utilizare și integrare a OER și MOOCs în învățământul universitar și pre-universitar cu studii de caz la nivel european, din Germania, Lituania, Marea Britanie, Croația și România.
Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul ID/IFR și e-Learning împreună cu Centrul Multimedia au organizat vineri, 13 Decembrie cea de-a patra ediție a atelierului Digital Skills and Competences / Competențe și abilități digitale cu tema Digital Culture, Europeana și Timișoara 2021. Evenimentul a atras zeci de participanți, atât în sală, cât și online, prin transmisia live pe platforma Facebook.
Scaunul directorului CeL, dr. Diana Andone a făcut parte, în perioada 20 septembrie – 27 octombrie din epoziția inedită a artistei Haegue Yang, în cadrul Art Encounters BIENNIAL 2019 – Timișoara.
Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning (CEL) a găzduit, sâmbătă, 19 octombrie, la Centrul de Conferințe al UPT o …
Cele mai interesante noi cercetări în tehnologiile de recunoașterea vorbirii și a dialogului om-calculator, dar și tehnologiile din spatele asistenților digitali (printre cei mai cunoscuți – Siri, Alexa, Home) au fost prezentate în perioada 10-12 octombrie la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, în cadrul evenimentului internațional 10th International Conference on Speech Technology and Human-Computer Dialogue - SpeD 2019
Au intonat „Gaudeamus” și imnul Politehnici, și-au cunoscut cadrele didactice pentru prima dată și au învățat să utilizeze platforma digitală prin …
Sute de copii și tineri au experimentat lumea prin prisma realității virtuale și augmentate la standul CeL și CM de la Noaptea Cercetătorilor Europeni.
Lumi virtuale, realități augmentate și multe jocuri și aplicații educative - au fost numai câteva din atracțiile care au adunat sute de copii la standul UPT de la Timișoara Science Festival Timișoara. Aici, cercetătorii de la Centrul ID/IFR și e-Learning i-au întâmpinat pe cei mici cu multă bună dispoziție, ochelari și echipamente VR de ultimă generație și le-au explicat celor interesați „știința” din spatele tehnologiilor folosite.
Centrul de ID/IFR și e-Learning (CEL) împreună cu Centrul Multimedia au fost în 12 septembrie 2019 gazdele unei prezentări a modalităților …
Momente pline de emoții atât pentru absolvenții promoției 2019 a cursurilor în regim ID/IFR, cât și pentru cadrele didactice care i-au călăuzit în ultimii ani. Sâmbătă, 29 iunie, studenții de la specializările TST, Informatică, CRP și TCM s-au întâlnit în sala Auditorium a Bibliotecii Centrale UPT pentru ultima dată într-un cadru oficial la ceremonia de absolvire a cursurilor de licență în regim ID/IFR.
Studenții si elevii vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, să câștige premii și să interacționeze direct cu reprezentanți ai mediul economic, posibili angajatori ai participanților.
Aniversarea a 20 de ani de la înființarea Centrului de ID/IFR și e-Learning – CeL
Organizat în cadrul Săptămâna Educației Deschise 2019 (Open Education Week), workshop-ul va evidenția impactul deschiderii în epoca digitală, de la politici către indivizi, profesori și studenți.
Prezentarea unor povești de succes în domeniul marketing-ului digital și al muzeelor virtuale dar și al patrimoniului cultural, inclusiv Europeana vor fi punctele de interes ale acestui workshop.
Un workshop efectiv și antrenant, în care, folosind un format de joc, echipele creează un "storyboard" vizual care evidențiază tipul și succesiunea activităților de învățare.
The OpenVM Workshop with the theme Virtual Mobility Service and Advanced Learning Technologies was organised part of the International Conference on eLearning in Central and Eastern Europe, 5-6 …
Universitatea Politehnica din Timișoara prin Centrul de ID/IFR și E-Learning vă invită să participați la Workshopul Educația Deschisă - impactul deschiderii: instituții, resurse, unelte, profesori, subiecte, aflat la a V-a ediție, vineri 9 martie 2018, între orele 9:30- 14:00.
Ce reprezintă resursele educaționale deschise OER și cursurile masive deschise online MOOCs? Cum se pot accesa, utiliza și integra în educația universitară? Exemple practice de utilizare și integrare a OER și MOOC în învățământul universitar și pre-universitar cu studii de caz la nivel european, din SUA, Irlanda și Romania.
Ce reprezintă resursele educationale deschise OER si cursurile massive deschise online MOOCs? Cum se pot accesa, utiliza și integra in educația universitară?
Ce reprezintă OER si MOOC? Cum se pot accesa, utiliza și integra in educația universitară? Exemple practice de utilizare si integrare a OER și MOOC în învățământul universitar si pre-universitar. Utilizarea mobile learning în învățământul universitar si pre-universitar. Studii de caz din Romania.
Ce reprezintă OER si MOOC? Cum se pot accesa, utiliza și integra in educația universitară? Exemple practice de utilizare si integrare a OER și MOOC în învățământul universitar. Modul în care studenții pot să utilizeze aceste resurse în diverse activități.