fbpx

Dialogul om-calculator și tehnologiile ajutătoare – subiecte de cercetare publicate la conferința SpeD2019

Cele mai interesante noi cercetări în tehnologiile de recunoașterea vorbirii și a dialogului om-calculator, dar și tehnologiile din spatele asistenților digitali (printre cei mai cunoscuți – Siri, Alexa, Home) au fost prezentate în perioada 10-12 octombrie la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, în cadrul evenimentului internațional 10th International Conference on Speech Technology and Human-Computer Dialogue - SpeD 2019

start

10/10/2019 - 09:30

Sfârșit

12/10/2019 - 20:30

Abordare

Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara   Vezi harta

 

Cele mai interesante noi cercetări în tehnologiile de recunoașterea vorbirii și a dialogului om-calculator, dar și tehnologiile din spatele asistenților digitali (printre cei mai cunoscuți – Siri, Alexa, Home) au fost prezentate în perioada 10-12 octombrie la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara, în cadrul evenimentului internațional 10th International Conference on Speech Technology and Human-Computer Dialogue – SpeD 2019

Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de Cercetări în Multimedia a găzduit, în perioada 10-12 octombrie 2019, la Timișoara, conferința 10th International Conference on Speech Technology and Human-Computer Dialogue – SpeD 2019. Conferința a fost organizată de către Universitatea POLITEHNICA din București, în colaborare cu Institutul pentru Știința Calculatoarelor al Academiei Române, Filiala Iași, cu Institutul de Cercetări în Inteligență Artificială “Mihai Drăgănescu“ al Academiei române, Filiala București în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul Multimedia.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul prof. dr. ing. Radu Vasiu – Centrul Multimedia din cadrul Universității Politehnica Timișoara, conf. Univ. dr. Liviu Cadariu-Brăiloiu, prorectorul UPT, academician Horia-Nicolai Teodorescu – Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și prof. dr. ing. Corneliu Burileanu, vicepreședintele senatului Universității Politehnica din București.

Printre vorbitorii de marcă – keynote speakers – s-au numărat Laurent Besacier – Laboratory CLIPS, CNRS – Institut National Polytechnique de Grenoble, Horia-Nicolai Teodorescu – Institutul de Informatică Teoretică al Academiei Române, filiala Iași, Geza Nemeth – Dept. Of Telecommunications and Media Informatics, Budapest University of Technology and Economics, Ungaria, Radu Vasiu – Universitatea Politehnica din Timișoara și Dan Tufiș – Institutul de Cercetări pentru Inteligență Artificială “Mihai Drăgănescu” (ICIA).

În cadrul conferinței, Prof. Radu Vasiu, directorul CM (UPT) împreună cu Prof. Corneliu Burileanu (UPB) au discutat live despre istoricul acestei conferințe, dar și preocupările în domeniu, atât la UPT, cât și la UPB, în cadrul emisiunii Știința 360, difuzată de postul Radio România Cultural, în direct, de la Centrul de Conferințe al Universității Politehnica din Timișoara.

Conferința SpeD2019 se înscrie în seria evenimentelor din calendarul Politehnica 100 – primul veac de învățământ universitar în Timișoara și a reunit peste 40 de lucrări, publicate de peste 100 de autori din mai bine de 10 țări, pe subiecte de actualitate în recunoașterea vorbirii și a dialogului om-calculator, a tehnologiilor de asistență digitale care sunt comandate prin comenzi vocale, a tehnologiilor de traducere automate și a tehnologiilor ajutătoare pentru persoane cu dizabilități.

Colaborarea dintre Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Politehnica din București a reprezentat un prilej de discuții între conducerile departamentelor facultăților omoloage de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale – ETCTI(UPT) și ETTI (UPB), legate de o posibilă colaborare în cercetare și dezvoltare pe viitor.

MAI MULTE DETALII

Site-ul web

https://sped.pub.ro/

E-mail

contact@elearning.upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP