fbpx

Sute de copii au experimentat cu aplicații de AR și VR la Timișoara Science Festival

Lumi virtuale, realități augmentate și multe jocuri și aplicații educative - au fost numai câteva din atracțiile care au adunat sute de copii la standul UPT de la Timișoara Science Festival Timișoara. Aici, cercetătorii de la Centrul ID/IFR și e-Learning i-au întâmpinat pe cei mici cu multă bună dispoziție, ochelari și echipamente VR de ultimă generație și le-au explicat celor interesați „știința” din spatele tehnologiilor folosite.

start

14/09/2019 - 11:00

Sfârșit

14/09/2019 - 17:00

Abordare

Iulius Town Timișoara, Piața Consiliul Europei nr. 2   Vezi harta

 

Lumi virtuale, realități augmentate și multe jocuri și aplicații educative – au fost numai câteva din atracțiile care au adunat sute de copii la standul UPT de la Timișoara Science Festival Timișoara. Aici, cercetătorii de la Centrul ID/IFR și e-Learning i-au întâmpinat pe cei mici cu multă bună dispoziție, ochelari și echipamente VR de ultimă generație și le-au explicat celor interesați „știința” din spatele tehnologiilor folosite.

În plus, elevii pasionați de tehnologie au avut ocazia să afle și care sunt ultimele inovații în domeniul aplicațiilor și jocurilor de realitate augmentată și virtuală și și-au putut crea, în câteva minute, propria lume imaginară 3D pe care au vizitat-o apoi de pefolosind telefonul mobil.

Exerciții de matematică cu ochelarii VR

Echipamentele de realitate virtuală ale centrului (ochelari Oculus Rift și Oculus Go) dar și platforma educațională Cospaces au fost punctele de atracție ale standului CeL. Copiii au explorat nave spațiale, au urcat pe Everest, au fost printre dinozauri sau au făcut exerciții de matematică sau fizică într-un mediu virtual. În mediul Cospaces ei au creat conținut, care să poată fi folosit în cadrul proiectului Spotlight Heritage pe care UPT îl derulează sub egida Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii. În cadrul standului au fost prezentate și proiectele europene Erasmus+ Digital Culture și Open Virtual Mobility.

TSF – promotor al „științelor” după modelul din occident

Timișoara Science Festival, sub egida Romanian Science Festival este un eveniment menit să sprijine educația alternativă din România, după modelul târgurilor de științe din occident. Ediția din 2019 a avut loc în 3 orașe – Timișoara, Baia Mare și Pitești, cu scopul de a promova științele, precum matematica, fizica, astronomia, chimia, biologia și altele.

Click pentru a citi informații legate de eveniment pe pagina web a UPT

MAI MULTE DETALII

Site-ul web

www.romaniansciencefestival.ro

E-mail

contact@elearning.upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP