fbpx

Sute de studenți ai UPT au participat la deschiderea anului universitar ID/IFR

  Au intonat „Gaudeamus” și imnul Politehnici, și-au cunoscut cadrele didactice pentru prima dată și au învățat să utilizeze platforma digitală prin intermediul căreia vor studia în următorii ani – toate într-o dimineață de sâmbătă, când studenții specializărilor ID (învățământ la distanță) și IFR (învățământ cu frecvență redusă) din cadrul

Speakers

start

05/10/2019 - 09:00

Sfârșit

05/10/2019 - 10:00

Abordare

Centrul ID/ IFR și eLearning, Centrul de documentare și transfer tehnologic (Biblioteca UPT), Bv. Vasile Parvan Nr. 2B, Timisoara, et. IV   Vezi harta

 

Au intonat „Gaudeamus” și imnul Politehnici, și-au cunoscut cadrele didactice pentru prima dată și au învățat să utilizeze platforma digitală prin intermediul căreia vor studia în următorii ani – toate într-o dimineață de sâmbătă, când studenții specializărilor ID (învățământ la distanță) și IFR (învățământ cu frecvență redusă) din cadrul Universității Politehnica Timișoara au participat la deschiderea anului universitar 2019-2020.

Festivitatea de deschidere a debutat prin intonarea tradiționalului „Gaudeamus” și al imnului Politehnicii iar gazda evenimentului a fost directorul Centrului ID/IFR și e-Learning, dr. ing. Diana Andone. Aceasta a luat cuvântul și le-a urat „bobocilor” un călduros bun-venit din partea echipei CeL.

 

În continuare a luat cuvântul conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, prorector al UPT și cadru didactic la specializarea Informatică. Acesta a felicitat studenții pentru alegerea făcută și le-a povestit acestora despre interacțiunile sale cu foștii studenți în regim ID, studenți cu o medie de vârstă mai mare decât cea de la zi, însă cu o abordare mult mai serioasă și motivată.

În acest an sunteți a 100-a generație care începe facultatea în cadrul Univerisității Politehnica Timișoara. Aceasta este o universitate care are o tradiție și, probabil că diferența între noi și alte universități cu tradiție este că acordăm o atenție deosebită acestei forme de învățământ. Așadar, bine ați venit!”, a spus prorectorul UPT în fața studenților.

 

Prodecanul facultății de Automatică și Calculatoare – conf. Dr. ing. Ciprian-Bogdan Chirilă a încurajat „bobocii” să termine specializarea informatică, amintind de succesul pe care domeniul IT îl are în zona de Vest, dar și despre beneficiile pe care le aduc locurile de muncă din zona IT

„Ați optat bine. Informatica este un domeniu de vârf în industria timișoreană. Și avem și locuri de muncă în domeniu. În UPT avem tehnologie, avem suport iar Campusul Virtual este la mare înălțime. Vă doresc succes!”, a explicat conf. Dr. ing. Ciprian-Bogdan Chirilă, care este și cadru didactic la specializarea Informatică.

 

Unul din promotorii învățământului la distanță în UPT de mai bine de două decenii și, totodată, cadru didactic la specializarea Informatică – prof. univ. dr. ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar le-a vorbit celor din sală despre experiențele pozitive ale celor care au reușit să termine ciclul de licență în regim ID.
„Nu va fi ușor. Va fi o provocare, dar, atunci când veți termina, vă veți simți extraordinar. Vă veți simți împliniți iar familia va fi foarte mândră de voi. Asta văd în fiecare vară, la ceremonia de absolvire”, le-a povestit prof. univ. dr. ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar studenților.

 

 

Facultatea de Electronică Telecomunicații și Tehnologii Informaționale a fost reprezentată de către decanul prof. dr. ing. Florin Alexa, care le-a urat studenților la distanță un parcurs lin, simplu și ușor.
„Știu că unii luați un avion și veniți dimineața la examen de la depărtare, dar eforturile dvs. vor fi răsplătite. Și spun asta pentru că suntem într-o revoluție tehnologică și vedem asta în viața de zi cu zi. Mult succes!”, le-a urat prof. dr. ing. Florin Alexa studenților din sală.

 

 

 

Tot din partea facultății ETCTI, responsabilul academic pentru învățământ la distanță și promotor al acestei forme de învățământ încă de la începuturi, prof. univ. dr. ing. Radu Vasiu le-a vorbit studenților despre avantajele pe termen lung ale sistemului de învățământ la distanță.
„După mine, faptul că lucrați și studiați la ID nu e un compromis, ci reprezintă viitorul. Toate studiile spun că în viitor, când vom avea cu totul alte meserii față de astăzi, veți lucra probabil majoritatea pentru niște firme la mii de kilometri distanță”
, le-a explicat prof. univ. dr. ing. Radu Vasiu noilor studenți.

Din partea facultății de Științe ale Comunicării a luat cuvântul prof. univ. dr. Daniel Dejica-Carțiș, decan al facultății și cadru didactic la specializarea CRP ID.
„Bine ați venit la UPT, la SC și, implicit, la CeL. Privim cu toții cu entuziasm, emoții și mândrie. Sunteți promoția care intră în anul centenarului și vor exista foarte multe manifestații științifice cu această ocazie, la care vă invităm pe toți să participați”, le-a comunicat prof. univ. dr. Daniel Dejica-Carțiș studenților.

 

 

Responsabilul academic pentru învățământ la distanță din partea specializării Comunicare și Relații Publice și profesor în cadrul departamentului, conf. Dr. Gabriel-Mugurel Dragomir a încurajat studenții să abordeze cursurile în mod organizat.
„Am avut rezultate foarte bune cu studenții de la ID și mi-am dat seama că se poate. Vă doresc să vă organizați eforturile și să ne revedem cu bine peste 3 ani”, le-a urat conf. Dr. Gabriel-Mugurel Dragomir celor din sală.

 

Singura specializare în regim învățământ cu frecvență redusă – Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul facultății de Mecanică a fost reprezentată de către conf. Dr. ing. Aurel Tulcan, prodecanul facultății.
„Bine ați venit la facultatea de Mecanică. Majoritatea lucrați și cred că majoritatea au venit aici să performeze. Nu o să fie ușor, dar ce-i ușor trece ușor iar ce-i greu, merită. Succes!”, le-a urat conf. Dr. ing. Aurel Tulcan „bobocilor”.

 

 

Responsabilul academic pentru specializarea TCM – IFR, ș.l. dr. ing. Adrian Dume a încurajat studenții să lucreze în echipă, pentru rezultatele cele mai bune.
„La TCM ne vom vedea de foarte multe ori, e greu, sunt multe ore și unii veniți și de departe. Vă încurajez să dezvoltați o colaborare bună între voi. E nevoie de asta pentru că veți face împreună proiectele. Bine ați venit!”, a spus ș.l. dr. ing. Adrian Dume.

 

 

Dr. Ing. Diana Andone, directorul CeL și cadru didactic la specializarea TST – ID a încheiat festivitatea cu garanția că forma de învățământ ID/IFR le va aduce și alte beneficii noilor studenți.
„Nu vă lăsați păgubași și nu renunțați! Vă garantăm că veți învăța lucruri noi și, pe deasupra, prin metodele de studiu puse la dispoziție în cadrul învățământului ID / IFR, veți învăța cum să învățați. Un studiu Forbes recent spune că peste 93% din personalul din domeniul ingineriei trebuie să învețe în fiecare lună ceva nou. Asta poți să faci numai prin online sau învățând să îți găsești surse singur. Și voi aveți avantajul că veți face asta la cursurile la distanță și frecvență redusă”, a explicat dr. ing. Diana Andone.

În încheierea evenimentului, noii studenți au participat la un training de utilizare a platformei UPT – Campus Virtual – platforma oficială de suport a învățământului în regim ID și IFR. În aceeași zi, studenții celor 4 specializări – Informatică, Tehnologii și sisteme de telecomunicații, Comunicare și Relații Publice și Tehnologia construcțiilor de mașini au intrat în sălile de curs și au participat la prima zi de cursuri în regim ID/IFR.

MAI MULTE DETALII

Site-ul web

elearning.upt.ro

Telefon

0256 403300

E-mail

contact@elearning.upt.ro

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul ID/IFR și e-Learning a organizat sâmbătă, 5 octombrie, Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 pentru studenții care urmează cursurile la distanță și cu frecvență redusă. La eveniment au participat sute de studenți și au luat cuvântul atât reprezentanți ai conducerii UPT, cât și ai facultăților care au în portofoliu specializări în regim ID/IFR.

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP