fbpx

Ekaterina Prasolova-Førland, despre realitatea virtuală în educație, la CeL

  Centrul de ID/IFR și e-Learning (CEL) împreună cu Centrul Multimedia au fost în 12 septembrie 2019 gazdele unei prezentări a modalităților de integrare a VR (realitate virtuală) în educație realizată de doamna profesor Ekaterina Prasolova-Førland. [gallery ids="6899,6905,6904"] Ekaterina Prasolova-Førland este profesor în cadrul Departamentului de Educație și Învățare Permanentă

Speakers

start

12/09/2019 - 12:00

Sfârșit

12/09/2019 - 14:00

Abordare

Centrul ID/ IFR și eLearning, Centrul de documentare și transfer tehnologic (Biblioteca UPT), Bv. Vasile Parvan Nr. 2B, Timisoara, et. IV   Vezi harta

 

Centrul de ID/IFR și e-Learning (CEL) împreună cu Centrul Multimedia au fost în 12 septembrie 2019 gazdele unei prezentări a modalităților de integrare a VR (realitate virtuală) în educație realizată de doamna profesor Ekaterina Prasolova-Førland.

Ekaterina Prasolova-Førland este profesor în cadrul Departamentului de Educație și Învățare Permanentă în cadrul Norwegian University of Science and Technology (NTNU). Ekaterina lucrează cu lumi virtuale educaționale și tehnologii imersive încă din 2002, având peste 100 de publicații în domeniu.
Ea a fost implicată în dezvoltarea unor simulări de realitate virtuală educațională pentru o gamă largă de destinatari, de la industria agrară acvatică până la Forțele Armate Norvegiene. Ekaterina a fondat și conduce Centrul de Cercetare în Tehnologii Inovative Imersive pentru Educație (IMTEL) și a laboratorului de VR/AR (realitate virtuală și augmentată) – IMTELlab.

Ea este fondatorul organizațiilor Femei în VR/AR Norvegia, membru al board-ului XR Norvegia și este frecvent invitată ca speaker sau intervievată pe teme de tehnologii imersive pentru educație și formare.
Laboratorul IMTEL, coordonat de prof. Prasolova-Førland a gestionat proiecte dedicate introducerii unor anumite meserii în centre de carieră dedicate industriei pescuitului, petroliere și a energiilor neconvenționale, învățării diverselor deprinderi medicale și jocuri dedicate conștientizării pericolelor și efectelor schimbărilor climatice.
Prof. Ekaterina Prasolova-Førland este de asemenea implicată într-o serie de proiecte legate de aplicarea tehnologiilor imersive în educația STEM, conștientizarea schimbărilor climatice, pregătirea profesională, medicină și terapie, ghidarea carierei, munca colaborativă, gestionarea urgențelor și alte domenii.

Evenimentul a fost unul de succes, sala fiind aproape neîncăpătoare, prin prezența a peste 30 de participanți – cadre didactice din mediul preuniversitar și universitar, reprezentați ai mediului de afaceri și a unor diverse alte instituții și ONG-uri dar și studenți.
Doamna profesor Ekaterina Prasolova-Førland a prezentat Norwegian University of Science and Technology (NTNU), centrul pe care îl coordonează dar și laboratorul de realitate virtuală și augmentată. Prezentările video ale unor diverse aplicații dintr-o multitudine de domenii au captat atenția publicului timp de aproape 2 ore. Sesiunea de întrebări și răspunsuri a clarificat modalitățile de integrare a tehnologiilor AR/VR în educație, tehnologia din spatele acestora, modalitățile de colaborare și detalii de ordin financiar și administrativ.
Participanții au avut ocazia să și experimenteze o serie de aplicații de AR/VR dezvoltate în cadrul Centrului de ID/IFR și e-Learning folosind echipamentele centrului.
Doamna Ekaterina Prasolova-Førland a participat la acest eveniment pe baza unui proiect de mobilități Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană.

Click pentru a citi informații legate de eveniment pe pagina web a UPT

MAI MULTE DETALII

Site-ul web

elearning.upt.ro

Telefon

0256 403300

Centrul de ID/IFR și e-Learning (CEL) împreună cu Centrul Multimedia au fost în 12 septembrie 2019 gazdele unei prezentări a modalităților de integrare a VR (realitate virtuală) în educație realizată de doamna profesor Ekaterina Prasolova-Førland.

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP