Prezentare despre proiectul ABC to VLE la workshop: Experiența privind educația online la nivel universitar în România. Provocări și perspective viitoare

Prezentare despre proiectul ABC to VLE la workshop: Experiența privind educația online la nivel universitar în România. Provocări și perspective viitoare

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Centrul pentru Studiul Democrației și Asociația AD REM a organizat  workshop-ul Experiența privind educația online la nivel universitar în România. Provocări și perspective viitoare”. Universitatea Politehnica din Timișoara a fost reprezentată de conf. univ. dr. Florin Drăgan – Rectorul UPT și dr. Diana Andone – directorul Centrului de ID/IFR și e-Learning, care a vorbit despre experiența și provocările dezvoltării unui eco-sistem de educație digitală în UPT.

Dr. Diana Andone – Universitatea Politehnica Timișoara a prezentat evoluția proiectului Erasmus + ABC to VLE, ghidul de resurse ABCtoVLE, precum și diagrama interactivă hp5 și tutorialele ABCtoVL și a împărtășit experiența Centrului de e-Learning în organizarea atelierelor ABC to VLE în cadrul UPT în cadrul prezentării Dezvoltarea Eco-sistemului Educație Digitală UPT.

Dezbaterea a avut loc online, pe Zoom și a venit ca o continuare a demersurilor pentru sistemul educațional românesc,  fiind menită să încurajeze și să consolideze dialogul dintre principalii actori interesați de sistemul educațional și să faciliteze promovarea modelelor de bune practici. Toți actorii din sistemul educațional au fost invitați să participe, pentru a reprezenta, din diferite perspective, sistemul de învățământ: profesori, studenți, părinți, specialiști în educație din societatea civilă sau instituții publice.

Prezentarea a stârnit interes ridicat în rândul celor peste 100 de participanți și a fost urmată de o serie întrebări și discuții constructive și interesante în zona de chat.