UPT la workshop: Experiența privind educația online la nivel universitar în România Provocări și perspective viitoare

UPT la workshop: Experiența privind educația online la nivel universitar în România Provocări și perspective viitoare

Peste 100 de participanți implicați direct în sistemul de învățământ s-au reunit într-o dezbatere online pentru îmbunătățirea sistemului educațional românesc în cadrul workshop-ului “Experiența privind educația online la nivel universitar în România. Provocări și perspective viitoare”. Universitatea Politehnica Timișoara a fost reprezentată de conf. univ. dr. Florin Drăgan – Rectorul UPT și dr. Diana Andone – directorul CeL. 

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România și în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Centrul pentru Studiul Democrației și Asociația AD REM a organizat  workshop-ul “Experiența privind educația online la nivel universitar în România. Provocări și perspective viitoare”. Universitatea Politehnica din Timișoara a fost reprezentată de conf. univ. dr. Florin Drăgan – Rectorul UPT și dr. Diana Andone – directorul Centrului de ID/IFR și e-Learning, care a vorbit despre experiența și provocările dezvoltării unui eco-sistem de educație digitală în UPT.

Vezi o galerie foto cu capturi din timpul dezbaterii:

Dezbaterea a avut loc online, pe Zoom și a venit ca o continuare a demersurilor pentru sistemul educațional românesc,  fiind menită să încurajeze și să consolideze dialogul dintre principalii actori interesați de sistemul educațional și să faciliteze promovarea modelelor de bune practici. Toți actorii din sistemul educațional au fost invitați să participe, pentru a reprezenta, din diferite perspective, sistemul de învățământ: profesori, studenți, părinți, specialiști în educație din societatea civilă sau instituții publice

Dr. Diana Andone – Dezvoltarea ecosistemului Educație Digitală în UPT

În cadrul dezbaterii, dr. Diana Andone a vorbit despre procesul și provocările dezvoltării unui eco-sistem de Educație Digitală în Universitatea Politehnica Timișoara, prezentând strategia de digitalizare din cadrul UPT, dar și proiectele de transformare digitală a societății și culturii academice desfășurate împreună cu partenerii europeni și derulate de către UPT, prin Centrul de e-Learning. Directorul CeL a terminat prezentarea într-o notă pozitivă, încurajând toți actorii din sistemul educațional să se implice în digitalizarea educației, îndemnându-i la colaborare,  în special în contextul transformărilor din educație în vremurile pandemiei.

Prezentarea a stârnit interes ridicat în rândul celor peste 100 de participanți și a fost urmată de o serie întrebări și discuții constructive și interesante în zona de chat.

Vezi aici prezentarea Dianei Andone

Workshop-ul a avut următorii vorbitori în panel:

Moderatori

Workshop-ul a fost transmis live pe Facebook. Urmărește înregistrarea mai jos: