UPT continuă activitatea în mediul online prin CVUPT, oferă resurse atât studenților cât și cadrelor didactice

UPT continuă activitatea în mediul online prin CVUPT, oferă resurse atât studenților cât și cadrelor didactice

Universitatea Politehnica Timișoara, prin Campusul Virtual al UPT continuă să furnizeze educație de calitate și în situația actuală de criză.  Atât studenții, cât și cadrele didactice au la dispoziție toate resursele pentru a accesa respectiv furniza în continuare educație la cel mai înalt nivel de calitate, echipa Centrului de e-Learning furnizează suport continuu cadrelor didactice printr-o serie de webinarii (seminarii online) de training în utilizarea celor mai moderne resurse de predare online.

cv_captura_site4

Studenții Universității Politehnica Timișoara, precum și cadrele didactice au la dispoziție atât tutoriale video de utilizare a Campusului Virtual (CVUPT), a altor resurse și unelte online, cât și resurse educaționale deschise, pentru a asigura continuitatea calității procesului didactic exclusiv online.  Acum sunt peste 25.000 de utilizatori în CVUPT, cantitatea de informații pentru cele peste 2850 de cursuri de la Licență și Master este de 45 de ori mai multă decât cea din urmă cu două săptămâni, iar activitatea a crescut de exponențial ajungând la 180.000 pe zi, cu peste 25.000 de emailuri și notificări pe zi.

În plus, pentru a asigura suport continuu în învățământul online, echipa Centrului e-Learning susține zilnic webinarii (seminarii online) dedicate cadrelor didactice din cadrul UPT. La seria de 7 webinarii desfășurate până acum au participat zilnic între 160 – 280 de cadre didactice, dar ele sunt sunt online atât în CVUPT cât și pe platforme video și pe site elearning.upt.ro.

Aceste webinarii sunt disponibile online, liber și sunt accesate și de cadre didactice de la alte universități, UPT contribuind și astfel la sprijinirea mediului educațional românesc în această perioadă.

Captura_playlist_CEL_1

Acestea au fost susținute de către dr. Diana Andone, directorul CeL și au abordat teme precum utilizarea Campusului Virtual al UPT și modalitățile de integrare a cursurilor pe platformă, resurse și cursuri online libere și de videoconferință în CVUPT și Zoom, exemple practice de a preda și examina studenții online, prin CVUPT sau modalități de integrare a cursurilor de tip MOOC (Massive Open Online Courses) în cursuri. Fiecare sesiune online a fost prevăzută cu o secțiune de întrebări și răspunsuri, iar în data de 23 martie, sesiunea a beneficiat de interacțiunea directă cu conf.dr.ing. Florin Drăgan, Rectorul UPT.

ex poza fb 6

Studenții continuu implicați în dezvoltarea activității online

O serie de tutoriale de utilizarea a Campusului Virtual al UPT dar și a altor unelte online, foarte utile și accesate în această perioadă, au fost realizate în ultimul an în colaborare cu studenții de la programul de Master Tehnologii Multimedia. Studenții sunt continuu implicați și în dezvoltarea și sprijinul continuu al activității online, printr-o strânsă comunicare online dar și prin suportul acordat colegilor din anii mai mici.

UPT online prin integrarea în educaţie a resurselor educaționale deschise OER și MOOC

Viziunea Universităţii Politehnica Timişoara este aceea de a deveni o universitate de vârf prin intrarea în Top 500 World Universities. Pentru atingerea acestui deziderat, UPT şi-a propus, printre altele, și integrarea tehnologiilor informaţionale în educaţie și a resurselor educaționale deschise OER și MOOC (Massive Open Online Courses) în procesul didactic. În decursul ultimilor 7 ani, Centrul e-Learning a organizat, anual, o serie de ateliere cu tematica centrată în jurul resurselor educaționale deschise. Acestea au fost organizate începând cu anul 2014 și până în prezent, în cadrul Săptămânii Educației Deschise, în colaborare cu asociația EDEN (European Distance and E-Learning Network).

Atât cadrele didactice, cât și studenții au acces la lucrările prezentate în cadrul atelierelor, înregistrarea unor ediții ale OEW și o varietate de resurse educaționale deschise, prezentate de sute de speakeri de talie internațională de-a lungul celor 7 ani de Open Education Workshop, care pot fi integrate în procesul de învățământ online.