NOU de la EDEN: Serie de webinarii săptămânale dedicate educației în timpul unei pandemii

NOU de la EDEN: Serie de webinarii săptămânale dedicate educației în timpul unei pandemii

Cum să faci transferul de la învățământul clasic, la cel online în timpul pandemiei #covid19? De unde începi și cum poți gestiona procesul? Sunt întrebări la care EDEN își propune să vă răspundă printr-o serie nouă de webinarii săptămânale, sub sloganul #onlinetogether.

#covid19      #onlinetogether

În această perioadă de izolare din cauza Coronavirus COVID-19, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind site-uri și instrumente de lucru la distanță. Mulți dintre noi se luptă cu adaptarea la munca și predarea online, în special cei care au învățat întotdeauna într-o clasă tradițională. Acestora li se solicită acum să se regrupeze rapid și să se pregătească pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională. De unde poți să începi? Cum poți gestiona procesul?

Pentru a răspunde acestor întrebări și nu numai, EDEN (European Distance and e-Learning Network) va realiza o serie de webinarii practice despre cum să transferi educația față în față online. Aceste webinarii vor începe concentrându-se pe provocările cotidiene pe care profesorii și educatorii noștri trebuie să le facă față și vom continua să ia în considerare alte aspecte instituționale mai largi.

Primul webinar din această serie are loc luni, 30 martie, la ora 18:00 (ora 17:00 CEST)

Pandemia actuală a accelerat o schimbare care era deja în curs de implementare – trecerea de la învățământul clasic tradițional la echivalentul său online. Având în vedere această schimbare bruscă, profesorii, instructorii și facultățile trebuie să adopte tehnologii și tehnici noi. În această discuție sunt prezentate câteva orientări care să ajute la luarea deciziilor cu privire la predarea online și care să ajute studenții în era digitală.

Speakeri

Tony Bates  –  Research Associate | Contact Nord, Canada

Tony Bates este autorul a 11 cărți din domeniul învățării online și al educației la distanță. A furnizat servicii de consultanță specializate în formarea, planificarea și gestionarea învățării online și a educației la distanță, lucrând cu peste 40 de organizații din 25 de țări. Tony este Reasearch Associate la Contact North, Ontario’s Distance Education & Training Network, rețeaua de educație și formare la distanță din Ontario.

Assoc. Prof.  Antonella Poce – Università degli Studi Roma Tre, Roma, Italy

Antonella Poce este profesor asociat în pedagogie experimentală la Universitatea Roma Tre, la Departamentul de Educație, unde predă măsurarea în educație, metodologie de cercetare educațională și metode și tehnici de scriere educațională. Antonella este membră a EDEN din 2009 și președinte al Comitetului director al PNA (rețea de academicieni și profesioniști). Este autorul diferitelor publicații despre angajarea unor instrumente didactice inovatoare în învățământul superior.

Aceste webinarii organizate după sloganele #onlinetogether și #covid19 sunt dezvoltate în special pentru aceste vremuri incerte, aducând în față experți și practicieni experimentați în domeniul învățării deschise, la distanță și e-learning. Aceste sesiuni săptămânale de webinarii cu durata de o oră vor avea loc în fiecare luni, la ora 18:00 (17:00 CEST), începând cu 30 martie 2020.

Fiecare webinar va consta într-o scurtă prezentare care abordează subiectul sesiunii, care va fi completat suplimentar de o sesiune de întrebări și răspunsuri, în care sunteți încurajat să participați, să împărtășiți părerea și experiențele dvs. și să vă adresați cele mai urgente întrebări.