Conferința anuală EDEN 2020 de la Timișoara se va ține online

Conferința anuală EDEN 2020 de la Timișoara se va ține online

Conferința anuală EDEN 2020 care urma să fie găzduită de către Universitatea Politehnica Timișoara se va muta în online. Cea de-a 29-a ediție a Conferinței anuale EDEN se va ține virtual, în perioada 21-24 iunie 2020. Decizia a fost luată având în vedere că, odată cu dezvoltarea pandemiei COVID-19, este puțin probabil ca restricțiile naționale și internaționale privind normalizarea vieții, călătoriilor și adunărilor sociale să fie ridicate până la sfârșitul lunii iunie.

În luarea acestei decizii, Comitetul Executiv a luat în considerare experiența pozitivă recentă cu evenimente virtuale EDEN, cum ar fi webinariile și chaturile rețelei EDEN de academicieni și profesioniști (PNA), Săptămâna europeană de învățare la distanță (EDLW), Sesiunile EDEN din cadrul Open Education Week (OEW) și începând cu 30 martie – webinariile privind Educația în timpul seriilor pandemice.

EDEN (European Distance an e-Learning Network) își propune să mențină identitatea și impulsul Conferinței EDEN 2020 ca o adunare majoră a comunității profesionale europene, să se concentreze pe cercetări de ultimă oră, pe dezvoltare și rezolvarea problemelor, îmbinate cu schimbul de experiență și publicarea realizărilor. „Așteptăm cu nerăbdare să exprimăm unirea și solidaritatea în cadrul comunității noastre cu acest eveniment extraordinar!”, spun reprezentanții EDEN pe pagina oficială.

EDEN își propune să asigure îmbunătățirea calității academice a evenimentului și a publicațiilor.

 

Lucrările complete vor fi revizuite după procedura „double blind peer review” iar lucrările complete acceptate vor fi publicate în documentele electronice ale conferinței cu un ISSN și disponibile online pentru toți participanții. Procesările conferinței vor fi descoperite și conectate de Google și Google Scholar, Alma (ProQuest), EBSCO Discovery Services (EDS), cu mai multe indexări prin intermediul Bibliotecii Online Centrale și de Est Europene (CEEOL).

Se va menține sediul și parteneriatul din Timișoara, recunoscând eforturile Universității gazdă în cadrul pregătirilor. În cazul in care condițiile se îmbunătățesc în bine, se planifică organizarea unei părți a conferinței virtuale la fața locului, în Timișoara.

EDEN așteaptă cu nerăbdare colaborarea de succes continuă cu toți membrii și partenerii, cu un angajament ferm de a exprima unirea și solidaritatea comunității.

Haideți să facem din această conferință un eveniment memorabil în speranța de a ne revedea față în față pe Worksopul de cercetare EDEN din Lisabona, în perioada 21-23 octombrie!” – spun reprezentanții EDEN pe site-ul oficial al organizației.

Rețeaua EDEN a organizat conferințe europene anuale pentru experții, academicienii și practicienii învățării deschise, la distanță și TIC din 1992.