Webinar #impreunaonline –  Idei și metode de evaluare educațională online

Webinar #impreunaonline – Idei și metode de evaluare educațională online

#onlinetogether #impreunaonline #covid19 #webinar

Una dintre întrebările urgente cu care se confruntă lumea educațională astăzi este: Cum administrez evaluarea în mediile de învățare online?

În acest webinar #impreunaonline, experții în domeniu au prezentat idei, metode și exemple practice legate de evaluarea educațională online.

Colegii de la Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara  au stat la dispoziția participanților și au răspuns la numeroasele  întrebări primite , vorbind despre experiențele și practicile lor în evaluarea rezultatelor învățării, oferind în același timp exemple de evaluare online. 

Mesaj principal: Tehnologia nu poate înlocui un profesor grozav. Însă, tehnologia în mâinile unui profesor grozav poate fi TRANSFORMAȚIONALĂ!

Aceștia ne-au încurajat ca în această perioadă să ne ajutăm de uneltele digitale.

Modul de prezentare a fost unul dinamic, fiecare prezentator răspunzând active la problemele și întrebările ridicate de către cei peste 300 de participanți.

Conf.dr. Mădălin Bunoiu, Conf.dr. Bogdan Timar și Dr.ing. Diana Andone  au vorbit din experiența personală, fiecare prezentând într-un mod unic diversele metode de examinare, cursuri online și platformele folosite, punând accentul și pe conduita studenților privind examinarea în această perioadă. 

O parte din întrebările la care aceștia au oferit răspunsuri:

Cum asigurăm integritatea academică?

Ce măsuri putem pune în aplicare pentru a se asigura că învățarea se întâmplă și pentru a o evalua eficient?

Cum utilizăm e-portofoliu în dezvoltarea și prezentarea competențelor și abilităților elevilor/studenților?

Ce înseamnă examene de tip carte deschisă ”open book”? 

Cum se poate organiza desfășurarea de examene de grup online?

Aceste webinarii sunt dedicate actualelor vremuri incerte, și se bazează pe profesioniști experimentați în domeniul învățării deschise, online și a e-learning-ului.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN, Alianța Română a Universităților Tehnice și Universitatea Politehnica Timișoara.

Prezentările sunt disponibile acum și online:

BIO

Conf. dr. Mădălin Bunoiu

Mădălin Bunoiu este prorector responsabil cu strategia academică la Universitatea de Vest din Timișoara și conf. dr. la Facultatea de Fizică, având ca domenii de cercetare obținerea și caracterizarea materialelor cu proprietăți optice, electrice și magnetice și respectiv fizica educațională. Mădălin Bunoiu este membru al unor importante organisme naționale din domeniul educației cum ar fi Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) sau Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare (CCCDI).

Conf.dr. Bogdan Timar

Bogdan Timar este decanul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara și medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Pius Brînzeu", specializat în diabet, boli metabolice și medicină internă. Este implicat activ în dezvoltarea de programe de educație în domeniul medical, fiind promotorul și coordonatorul programului Diabetes Science School, un program educațional medical de anvergură națională, care își propune să dezvolte abilitățile de cercetare și de analiză critică a datelor din medicina bazată pe dovezi a medicilor ce profesează în specialitatea de diabet ori domenii conexe. Bogdan Timar conduce o echipă de cercetare ce activează în domeniul dezvoltării de metrici obiectivi de evaluare a percepției pacienților asupra simptomatologiei complicațiilor cronice ale diabetului precum și în domeniul studiului modelelor predictiv-evolutive ale valorilor glicemice la pacienții cu Diabet Zaharat tip 1

Dr. Diana Andone

Diana Andone (@diando70) este director al Centrului de e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, cu responsabilități în planificarea și implementarea învățământului la distanță și a integrării utilizării tehnologiilor educaționale online pentru toate formele de învățământ, prin Campusul Virtual al UPT – CVUPT. Dr. Andone este lector în tehnologii multimedia și web, cu o activitate de cercetare intensă la nivel internațional prin diverse proiecte cu finanțare europeană și multiple publicații (cu peste 17 cărți, 80 de lucrări științifice, 11 Best paper Awards). Pasionată de utilizarea tehnologiilor în viața de zi cu zi, Diana promovează utilizarea resurselor deschise OER și MOOCs, dezvoltând UniCampus – cursuri online în România. Dr. Andone este puternic implicată în activitatea comunității științifice prin diverse funcții de conducere ale unor asociații internaționale EDEN (Vice-președinte), IEEE Romania, IEEE CS TCLT, dar și prin sprijinirea activității comunității regionale de start-up și inovație, culturale și de responsabilitate socială.

Prof.dr.ing. Carmen Holotescu

Carmen Holotescu este profesor, decan al Facultății de Inginerie și director al Centrului pentru educații deschise și blockchain din cadrul Universității „Ioan Slavici” din Timișoara, cu un doctorat pe tema noilor tehnologii și a educației deschise. A participat în multe proiecte europene și are o experiență bogată în proiectarea și implementarea de platforme de învățare și colaborative bazate pe pedagogii deschise. A scris peste 100 de articole și capitole/cărți legate de eLearning/Blended Learning, Social Media, resurse educaționale deschise (OER), cursuri masive deschise online (MOOC), menționate în peste 1500 citări. Este instructor online certificat al University of Maryland University College, USA, facilitând timp de 12 ani cursuri online la această universitate.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos: