fbpx

Webinar #impreunaonline - Idei și metode de evaluare educațională online

Una dintre întrebările urgente cu care se confruntă lumea educațională astăzi este: Cum administrez evaluarea în mediile de învățare online? În acest webinar #impreunaonline, experții în domeniu au prezentat idei, metode și exemple practice legate de evaluarea educațională online.

Start

13/05/2020 - 16:00

End

13/05/2020 - 17:00

Address

Online   View map

Una dintre întrebările urgente cu care se confruntă lumea educațională astăzi este: Cum administrez evaluarea în mediile de învățare online?

În acest webinar #impreunaonline, experții în domeniu au prezentat idei, metode și exemple practice legate de evaluarea educațională online.

Colegii de la Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara  au stat la dispoziția participanților și au răspuns la numeroasele  întrebări primite , vorbind despre experiențele și practicile lor în evaluarea rezultatelor învățării, oferind în același timp exemple de evaluare online. 

Mesaj principal: Tehnologia nu poate înlocui un profesor grozav. Însă, tehnologia în mâinile unui profesor grozav poate fi TRANSFORMAȚIONALĂ!

Aceștia ne-au încurajat ca în această perioadă să ne ajutăm de uneltele digitale.

Modul de prezentare a fost unul dinamic, fiecare prezentator răspunzând active la problemele și întrebările ridicate de către cei peste 300 de participanți.

Conf.dr. Mădălin Bunoiu, Conf.dr. Bogdan Timar și Dr.ing. Diana Andone  au vorbit din experiența personală, fiecare prezentând într-un mod unic diversele metode de examinare, cursuri online și platformele folosite, punând accentul și pe conduita studenților privind examinarea în această perioadă. 

O parte din întrebările la care aceștia au oferit răspunsuri:

Cum asigurăm integritatea academică?

Ce măsuri putem pune în aplicare pentru a se asigura că învățarea se întâmplă și pentru a o evalua eficient?

Cum utilizăm e-portofoliu în dezvoltarea și prezentarea competențelor și abilităților elevilor/studenților?

Ce înseamnă examene de tip carte deschisă ”open book”? 

Cum se poate organiza desfășurarea de examene de grup online?

Prezentările sunt disponibile acum și online:

Webinariile își propun să fie cât mai practice, să se concentreze pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos:

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

Aceste sesiuni săptămânale de o oră de webinar  vor avea loc în fiecare miercuri, de la ora 16:00, începând cu 15 aprilie 2020.

Fiecare webinar va consta dintr-o scurtă prezentare cu 1-3 prezentatori și un moderator, care abordează subiectul webinarului, completată apoi de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care sunteți încurajați să participați, să vă împărtășiți părerile și experiențele și să adresați cele mai presante întrebări.

MORE DETAIL

Email

elearning@upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP