Cea de-a III-a întâlnire de proiect DigiCulture a avut loc în Graz

Cea de-a III-a întâlnire de proiect DigiCulture a avut loc în Graz

A treia întâlnire transnațională a proiectului a avut loc la Graz, organizată de Universitatea din Graz, în perioada 14-15 noiembrie 2019, la Centrul austriac pentru științe digitale.

Obiectivele reuniunii au fost discuții pe tema problemelor de PMI, raportul intermediar, planul de comunicare îmbunătățit, raportarea problemelor, sarcini și repere, rapoarte despre activitatea partenerilor, rapoarte despre OI, evaluare cu părțile interesate culturale și cu partenerii asociați, evenimente de multiplicare și plan de diseminare, planificarea și raportarea la O1.2 and O1.3, O2.2 and O2.3, O3.1, O3.2 and O3.3, O4.1 and O4.2, O5.1 and O5.2, O6.1, O6.2 și O6.3.

Ordinea de zi a fost foarte detaliată și a cuprins mai multe puncte. Retragerea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 a fost prezentată partenerilor care salută Fundația Interart Triade ca înlocuitor.

Apoi, fiecare partener își prezintă activitățile și progresul de la ultima întâlnire. Legat de rezultatul 1, Ghiduri conceptuale pentru competențele digitale pentru cultură, UniRoma3 prezintă rezultatele muncii lor și anunță că fiecare curs va avea instrumente și competențe necesare companiilor / angajaților. UPT prezintă Output 2, Hub virtual de învățare integrat – platforma MOOC online și mobilă. Partenerii descoperă platforma și sunt discutate diferite instrumente. DCU prezintă rezultatul 3, Cursul digital de competențe digitale pentru cultură (DSC), cu exemple de alte platforme MOOC legate de structura cursului. Instrucțiunile, actualizarea cu privire la programele și conținutul și pilotarea sunt discutate între parteneri. AAU prezintă rezultatul 4, evaluarea electronică a competențelor digitale și ecusoane digitale deschise pentru educația adulților, cu dezbateri despre conceptul de ecuson și o discuție despre construirea ecusonului certificat din insigne în funcție de anumite reguli prestabilite. Legat de rezultatul 6, Evaluarea eficacității competențelor digitale pentru cultură, asigurarea calității și sustenabilitate, JMEA prezintă raportul de evaluare, conform căruia rezultatele sunt în mare parte pozitive. Sunt discutate și aspecte financiare și manageriale, împreună cu informații legate de diseminare, publicații și evenimente viitoare și planificare.

Participanții s-au bucurat de ospitalitatea gazdelor locale austriece și au reușit să experimenteze bucătăria locală seara în frumosul centru din Graz.