Spotlight Heritage Timișoara prezent la conferința Partenalia: o experiență digitală captivantă a patrimoniului cultural local

Spotlight Heritage Timișoara prezent la conferința Partenalia: o experiență digitală captivantă a patrimoniului cultural local

La conferința Partenalia din 15 noiembrie 2023, care a avut loc la Timișoara, organizaă de Consiliul Județean Timiș, dr. Diana Andone, directorul Centrului de ID/IFR și e-Learning, de la Universitatea Politehnica Timișoara, a vorbit despre proiectul Spotlight Heritage Timișoara.

În cadrul prezentării sale, a fost subliniată importanța utilizării tehnologiilor digitale pentru promovarea și conservarea patrimoniului cultural local. Ea a prezentat proiectul Spotlight Heritage Timișoara, care utilizează realitatea virtuală (VR) și realitatea augmentată (AR) pentru a oferi vizitatorilor o experiență interactivă și captivantă a patrimoniului cultural al orașului Timișoara.

Proiectul Spotlight Heritage Timișoara include o serie de aplicații VR și AR care permit vizitatorilor să exploreze obiectivele turistice importante ale orașului, cum ar fi Sinagoga din cartierul Cetate, Biserica Millenium din cartierul Fabric sau Opera Națională Română. Aplicațiile sunt disponibile gratuit pentru dispozitivele mobile și pot fi descărcate de pe site-ul proiectului.

În cadrul conferinței, participanții au avut ocazia să testeze aplicațiile VR și AR marca Spotlight Heritage. Ei au fost impresionați de realismul și interactivitatea aplicațiilor, care le-au oferit o experiență unică de vizitare a obiectivelor turistice din Timișoara.

Conferința Partenalia a fost o oportunitate excelentă pentru dr. Diana Andone de a prezenta proiectul Spotlight Heritage Timișoara unui public larg de reprezentanți ai guvernelor locale intermediare din România și din alte țări europene. Proiectul a fost primit cu interes de către participanți, care au apreciat potențialul său de a promova și conserva patrimoniul cultural local.

Proiectul Spotlight Heritage Timișoara este un exemplu excelent al modului în care tehnologiile digitale pot fi utilizate pentru a promova și conserva patrimoniul cultural local. Aplicațiile VR și AR oferă o experiență interactivă și captivantă care poate ajuta vizitatorii să înțeleagă mai bine istoria și cultura orașului.

Prin intermediul proiectului Spotlight Heritage Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara contribuie la promovarea patrimoniului cultural local și la crearea unei experiențe de vizitare mai bogate și mai captivante pentru turiști.

Mai multe informații despre Partenalia găsiți AICI.

Componentele digitale ale proiectului sunt accesibile online la adresa https://spotlight-timisoara.eu/ și prin aplicațiile mobile care pot fi descărcate din magazinele Android și Apple sau căutând „Spotlight Heritage Timișoara”.