#EDENChat pe Twitter: Aplicații digitale pentru cultură și industriile creative în timpul pandemiei

#EDENChat pe Twitter: Aplicații digitale pentru cultură și industriile creative în timpul pandemiei

Dr. Diana Andone (@diando70) împreună cu asociația EDEN, partener asociat al proiectului Digital Culture (@CultureDigi) au găzduit o discuție pe Twitter pe tema aplicațiilor digitale utilizate pentru cultură și în industriile creative, dar și a abilităților necesare pentru a consuma și dezvolta cultura în sfera digitală.

#EDENChat a avut loc miercuri, 27 mai, după Webinarul EDEN NAP: Proiectarea cursurilor online pentru competențe digitale și competențe pentru industriile creative – DigiCulture  și a avut în centru discuții despre aplicațiile digitale folosite pentru cultură și în industriile creative, în timpul pandemiei și nu numai, dar și abilitățile necesare pentru a consuma și dezvolta cultura în sfera digitală.

Peste 10 participanți au răspuns la întrebări precum „Care sunt instrumentele digitale preferate pe care le folosiți pentru a accesa cultura?”, „Ce instrumente digitale legate de industriile creative au fost cele mai utile pentru voi în perioada pandemiei?”. Un subiect care a stârnit interes a fost legat de importanța cunoașterii instrumentelor de protecție a datelor și a noțiunilor de licențe deschise. Toți respondenții au fost de acord asupra importanței stăpânirii acestor noțiuni din partea celor care dezvoltă aplicații culturale sau activează în zona industriilor creative. De asemenea, respondenții au împărtășit păreri asupra utilității cursurilor dezvoltate în cadrul proiectului Digital Culture, pe unicampus.ro/digiculture și și-au exprimat interesul pentru diferite teme abordate de cursurile de pe platformă.

Toate cele 7 întrebări adresate de către Diana Andone (@diando70) au stârnit reacții interesante în rândul participanților iar la finalul discuției, toți au agreat că a crea cunoștințe și artă prin intermediul aplicațiilor de pe telefonul mobil face parte din viața noastră în aceste vremuri și au dat numeroase exemple de aplicații folosite în acest sens.

#EDENChat

Evenimentele #EDENChat reprezintă o serie de discuții pe Twitter, inițiate de către Comitetul de conducere al EDEN - NAP - Rețeaua de universitari și profesioniști. Acestea sunt mediate de către membrii comunității NAP și durează aproximativ o oră. Oricine se poate alătura și contribui la discuții, care sunt prezentate după un format de întrebări - răspunsuri și sunt concentrate pe subiecte legate de educația la distanță, deschisă și e-learning.

Click pentru a vedea cum s-a derulat conversația