Webinar #impreunaonline –  Perspectiva studenţilor timişoreni asupra educaţiei online

Webinar #impreunaonline – Perspectiva studenţilor timişoreni asupra educaţiei online

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

Mulți dintre noi se luptă cu adaptarea la munca și predarea online, în special cei care au învățat întotdeauna într-o clasă tradițională și li se solicită acum să se regrupeze rapid și să se pregătească pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională. 

În cadrul webinarului Împreună Online –  Perspectiva studenților timișoreni asupra educației online, reprezentanții studenților au povestit din experiențele acestora cu privire la trecerea educației în online.  150 de participanți au urmărit prezentarea studenților, au împărtășit din experiența lor în comentarii și au pus zeci de întrebări cu privire la educația online.

Chiar dacă unii au întâmpinat anumite probleme în adaptare, concluzia prezentatorilor a fost că majoritatea studenților au primit educația online în mod deschis iar cel mai mult a contat susținerea și implicarea cadrelor didactice în procesul educațional. De asemenea, aceștia susțin că anumite activități educaționale sunt chiar mai ușoare online iar această perioadă poate aduce și un plus – utilizarea tehnologiei în educație și pe viitor.

„Oportunitate. Dezvoltare. Pragmatism. Noutate.” – au fost principalele cuvinte folosite de studenți pentru a descrie experiența lor legată de educație în ultima perioadă.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos:

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN, Alianța Română a Universităților Tehnice și Universitatea Politehnica Timișoara.

BIO

Andrea Medrea, Universitatea Politehnica Timișoara

Andrea Medrea este studentă în anul 3 la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Tehnologii și Sisteme de Telecomunicații, din cadrul UPT. Ea este și Președinte al Ligii Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), prin intermediul căreia și-a descoperit pasiunea pentru reprezentarea studențească. Consideră că activitatea într-o organizație este un factor important în dezvoltarea personală. Întrucât reprezintă studenții atât la nivel de facultate, cât și la nivel de universitate, îi place să militeze pentru un învățământ superior de calitate.

Ferencz Alexandra, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Regele Mihai I al României”, Timișoara

Ferencz Alexandra este studentă în anul 1 master la facultatea de Bioingineria Resurselor Animaliere din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară "Regele Mihai I al României din Timișoara. De asemenea, este studentă voluntar, cu o prezență activă în Liga Studenților din cadrul Universității.

Alexandru Constantin Iliescu, Universitatea Politehnica Timișoara

Alexandru Constantin ILIESCU este student al Universității Politehnica Timișoara, la Facultatea de Automatică și Calculatoare. În prezent este studentul reprezentant in Consiliul de Administrație și președintele Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC).

Bogdan Giurgiu - Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara

Bogdan este student în anul V la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara – specializarea Medicină Generală. În perioada 2017-2019 a activat ca voluntar în programul V.A.D.A., ca tutore la disciplina de Anatomie și Embriologie – susținând lucrări practice cu studenții anilor 1 si 2. Este șef de serie cu activități administrativ-organizatorice în cadrul seriei din care face parte. Se ocupă și de asigurarea comunicării dintre studenți și cadrele didactice. A obținut Diploma de excelență din partea UMF Timișoara pentru activitatea ca student (11 Decembrie 2018). Domeniile sale de interes sunt Chirurgie generala, Urologie, Chirurgie oncologică, Oncologie și Pneumologie.

Breha Adrian - Universitatea de Vest Timișoara

Breha Adrian este Președinte al Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, fiind student la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării la programul de studii de licență Media Digitală. În prezent, reprezintă interesele stundeților în Consiliul Facultății și în Senatul UVT.

Dr. Diana Andone

Diana Andone (@diando70) este director al Centrului de e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, cu responsabilități în planificarea și implementarea învățământului la distanță și a integrării utilizării tehnologiilor educaționale online pentru toate formele de învățământ, prin Campusul Virtual al UPT – CVUPT. Dr. Andone este lector în tehnologii multimedia și web, cu o activitate de cercetare intensă la nivel internațional prin diverse proiecte cu finanțare europeană și multiple publicații (cu peste 17 cărți, 80 de lucrări științifice, 11 Best paper Awards). Pasionată de utilizarea tehnologiilor în viața de zi cu zi, Diana promovează utilizarea resurselor deschise OER și MOOCs, dezvoltând UniCampus – cursuri online în România. Dr. Andone este puternic implicată în activitatea comunității științifice prin diverse funcții de conducere ale unor asociații internaționale EDEN (Vice-președinte), IEEE Romania, IEEE CS TCLT, dar și prin sprijinirea activității comunității regionale de start-up și inovație, culturale și de responsabilitate socială.

Postare pe fb și interior site