fbpx

Webinar #impreunaonline - Perspectiva studenţilor timişoreni asupra educaţiei online

În cadrul acestui webinar din seria Împreună Online, au fost prezenți studenți timișoreni, care au vorbit din perspectiva lor asupra educației online și au prezentat provocările pe care ei le-au întâlnit în transferul la educația online, în  această perioadă.

start

10/06/2020 - 16:00

Sfârșit

10/06/2020 - 17:00

Abordare

Online   Vezi harta

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

Mulți dintre noi se luptă cu adaptarea la munca și predarea online, în special cei care au predat întotdeauna într-o clasă tradițională și li se solicită acum să se regrupeze rapid și să se pregătească pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională. 

În cadrul webinarului Împreună Online –  Perspectiva studenților timișoreni asupra educației online, reprezentanții studenților au povestit din experiențele acestora cu privire la trecerea educației în online.  150 de participanți au urmărit prezentarea studenților, au împărtășit din experiența lor în comentarii și au pus zeci de întrebări cu privire la educația online.

Chiar dacă unii au întâmpinat anumite probleme în adaptare, concluzia prezentatorilor a fost că majoritatea studenților au primit educația online în mod deschis iar cel mai mult a contat susținerea și implicarea cadrelor didactice în procesul educațional. De asemenea, aceștia susțin că anumite activități educaționale sunt chiar mai ușoare online iar această perioadă poate aduce și un plus – utilizarea tehnologiei în educație și pe viitor.

„Oportunitate. Dezvoltare. Pragmatism. Noutate.” – au fost principalele cuvinte folosite de studenți pentru a descrie experiența lor legată de educație în ultima perioadă.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos:

Webinariile își propun să fie cât mai practice, să se concentreze pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

Aceste sesiuni săptămânale de o oră de webinar  vor avea loc în fiecare miercuri, de la ora 16:00, începând cu 15 aprilie 2020.

Fiecare webinar va consta dintr-o scurtă prezentare cu 1-3 prezentatori și un moderator, care abordează subiectul webinarului, completată apoi de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care sunteți încurajați să participați, să vă împărtășiți părerile și experiențele și să adresați cele mai presante întrebări.

MAI MULTE DETALII

E-mail

elearning@upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP