Te așteptăm online la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020

Te așteptăm online la Noaptea Cercetătorilor Europeni 2020

Centrul de ID/IFR și e-Learning UPT vă invită, vineri, 27 noiembrie 2020, ora 17:00, online la Noaptea Cercetărilor Europeni 2020. Evenimentul va putea fi urmărit online, pe platforma Facebook.

În cadrul evenimentului, echipele CeL și CM din cadrul Universității Politehnica Timișoara vor prezenta cele mai recente proiecte culturale dezvoltate în cadrul programului Politehnica 100, dar și activitățile și proiectele naționale și internaționale în care sunt implicate.

Centrul de ID/IFR și e-Learning împreună cu Centrul Multimedia, prin cadrele didactice și cercetătorii lor, sunt implicate de peste 20 de ani în dezvoltare și cercetare în domeniul cursurilor la distanță și online, a mobilităților virtuale, a aplicațiilor digitale dedicate culturii și patrimoniului. Participarea în cadrul unor proiecte europene, parteneriatele cu alte centre universitare și companiile de ICT din Timișoara au condus la o stăpânire bună a domeniului concretizată și printr-o serie de articole științifice publicate în cadrul unor conferințe și jurnale internaționale.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Anul acesta, din motive de siguranță, evenimentul va avea loc online, pe platforma Facebook.