Conferința anuală EDEN 2020 – Ziua II – Keynote: Demetrios Sampson, Denise Whitelock, Anthony Camilleri
Ziua a II-a de EDEN 2020 – Inteligența umană și artificială pentru societatea viitorului. Stimularea educației digitale pentru următoarea generație de studenți STE(A)M a avut în program prezentări pentru zeci de lucrări academice selectate, 4 workshop-uri, 3 keynote speakeri de talie mondială, dar și evenimente sociale culinare. Evenimentul a fost organizat de Universitatea Politehnica Timișoara prin Centrul ID/IFR și e-Learning împreună cu Asociația Internațională EDEN.
Sesiuni plenare LIVE
10:45 – Keynote: Prof. Denise Whitelock: Universitatea Deschisă – Evaluare digitală și inteligență artificială: practică și promisiune
11:30 – Keynote: Anthony Camilleri: Micro-acreditări în viitorul peisajului politic european
Practicile avansate de evaluare digitală cu ajutorul inteligenței artificiale în educație au fost prezentate de Prof. Denise Whitelock , directorul interimar al Institutului de Tehnologie Educațională de la Open University.
Prof. Demetrios Sampson a vorbit despre importanța și nevoia extinsă a competențelor de analiză a datelor în rândul educatorilor și tehnologiile de analiză a datelor educaționale.
O prezentare care a stârnit interes major în rândul participanților, care au adresat zeci de întrebări în secțiunea de Q&A.
Urmărește mai jos înregistrarea prezentărilor keynote Denise Whitelock, Demetrios Sampson și Anthony Camilleri
UPT 100
Conferința EDEN 2020 este dedicată aniversării a 100 de ani de învățământ universitar la Timișoara, Politehnica 100, primii 100 de ani de existență ai Universității Politehnica din Timișoara, celebrând și dezvoltarea coerentă și inovatoare a educației online în universitate.
Workshop-uri
Simpozion Științific
Simpozionul Științific dedicat studenților doctoranzi a fost integrată în programul conferinței, cu raportul de progres al tinerilor savanți și discuții ale unor cadre didactice universitare experimentate.
Drd. – Linnéa Carlsson. Discrepanța dintre viziune și misiune în contextul digitalizării: o perspectivă de management
Drd. - Anjaneyulu Jinugu. Utilizarea „big data” în statisticile oficiale
Drd. - Victor Holotescu. Ecosistemul Blockchain pentru educația descentralizată
Comisia de experți
Airina Volungeviciene, Vytautas Magnus University, Lituania
Alfredo Soeiro, Faculdade de Engenharia da Universidade do Porto, Portugalia
Vladimir Cretu, Universitatea Politehnica Timișoara, România
Drd. - Irmantas Adomaitis. Colaborarea în medii de învățare electronică: impactul asupra procesului de educație
Drd. Antonella Giacosa. Pedagogia de urgență online și percepțiile studenților. Un studiu comparativ despre predarea și învățarea limbii engleze la universitate în timpul pandemiei Coronavirus
Drd. Leila Ribeiro, Amélia Veiga și Alfredo Soeiro. Reglementări ale învățământului superior la distanță în Portugalia
Comisia de experți
Wim van Petegem, KU Leuven, Belgia
Sarah Guri Rosenblit, Open Unisversity, Israel
Radu Vasiu, Universitatea Politehnica Timișoara, România
Drd. – Ramon Gutierrez. Cum interactivitatea și advocacy facilitează comportamentul de co-creare a valorii clienților în Instagram: o micro-perspectivă a utilizării voluntare și neplanificate a rețelelor sociale hedonistice
Drd. – Oana Alexandra Rotaru. Interactivitate și capacitate de utilizare pentru aplicații din industriile creative
Comisia de experți
Elena Caldirola, University of Pavia, Italia
Wim van Petegem, KU Leuven, Belgia
Lacramioara Stoicu-Tivadar, Universitatea Politehnica Timișoara, România
Evenimente sociale
Vezi înregistrarea Cinei de Conferință mai jos:
Participanții au putut descărca rețetele culinare pentru Sarmale și Griș cu lapte săptămâna trecută. De-a lungul acestei sesiuni, aceștia vor fi invitați să prezinte rețetele pe care le-au obținut în bucătărie prin poze, imagini video sau chiar proaspăt gătite. După ce au descoperit împreună cum s-au descurcat, participanții LIVE la experții de la Faber/Ambasada care le-au arătat cum se prepară bunătățile „a la carte”.
Apoi, aceștia au participat la un tur virtual la Cramele Recaș folosindu-și imaginația pentru a gusta vurt gust bun are vinul de aici.
Andreea Iager Tako și Oana Simionescu i-au ajutat pe participanți să descopere comunitățile culturale Ambasada & Faber concepts ( https://creativa.community/ro/ , https://www.facebook.com/faber.community/, https://www.facebook.com/FORworkspace/ , https://www.facebook.com/ambasadaPLAI/
Și pentru că nu ne-am rezumat numai la gastronomie, ci și la cultura locală, participanții au descoperit câteva din festivalurile culturale din Timișoara cu implicarea comunității – Bega!Lumen, Plai, JazzTM.
Muzica celor de la Bega Blues Band a fost pe placul urechilor tuturor, iar Johnny Bota a fost live pentru a răspunde la întrebările participanților despre acest subiect.