Workshop Educația deschisă și impactul digitalizării

Workshop Educația deschisă și impactul digitalizării

Ediția aVI-a

Vineri 22 martie 2019

Universitatea Politehnica din Timișoara prin Centrul de ID/IFR și E-Learning vă invită să participați la Workshopul Educația Deschisă – impactul deschiderii: instituții, resurse, unelte, profesori, subiecte, aflat la a VI-a ediție, vineri 22 martie 2019, între orele 11:00- 14:00.

Organizat în cadrul Săptămâna Educației Deschise 2019 (Open Education Week), workshopul iși propune sa abordeze exemple practice de educație deschisă, de utilizare a resurselor educaționale deschise, OER și a cursurilor masive deschise online MOOCs in educația de toate tipurile. Vor fi discutate diverse unelte deschise, situații de mobile learning, studii de implementare pentru realitatea augmentată și virtuală in educație, cercetarea deschisă, blockchain in educație, educația știrilor false, fetele și femei in științe, ce sunt și cum funcționează mobilitățile virtuale.

Prof. Dr. Steve Wheeler – Key note speaker

Anul acesta, suntem onorați de prezența Prof. Dr. Steve Wheeler. Acesta este consultant pentru inovații în domeniul învățării și fost profesor asociat (tehnologii de învățare) la Institutul de Educație din Plymouth, unde a prezidat grupul Learning Futures și a condus echipele de informatică și știință. El continuă cercetarea învățării bazate pe tehnologie și a învățământului la distanță, punând accentul în special pe pedagogica care stă la baza utilizării tehnologiilor sociale și a tehnologiilor Web 2.0, și are, de asemenea, interese de cercetare în domeniul învățării mobile și a cyberculturilor. El a ținut discursuri în mai mult de 35 de țări și este autorul a peste 150 de articole științifice, cu peste 7000 de citări academice. Un edublogger activ și prolific, blogul său Learning with ‘e’s este un comentariu online regulat asupra impactului social și cultural al tehnologiilor perturbatoare și asupra aplicării mijloacelor media digitale în educație, învățare și dezvoltare. În ultimii ani a atras peste 8 milioane de vizitatori unici.

Workshopul se adresează profesorilor universitari, studenților, profesorilor din învățământul pre-universitar, specialiștilor din companiile de training sau din departamentele de resurse umane. Participarea este liberă, prezentările se vor desfășura în Română și Engleză și se va elibera certificat de participare.

Vor fi 13 prezentări de nivel internațional cu studii de caz din România și Uniunea Europeană cât și alte detalii semnificative referitoare la Educația Deschisă.

Ca în fiecare an, workshopul este organizat de Centrul de E-learning (CEL) din Universitatea Politehnica Timișoara, Asociația EDEN și IEEE România și va fi transmis live online.

Lucrările Workshopului vor fi disponibile online, după eveniment, pe platforma educațională online UniCampus https://unicampus.ro/

http://www.openeducationweek.org
https://www.openeducationweek.org/events/open-education-impact-of-openness-institutions-resources-tools-teachers-subjects
https://elearning.upt.ro/workshop-open-education-2019/n-32-70-255/d

Mai multe informații despre Steve Wheeler: https://steve-wheeler.net/

#OEWeek#OEWeekTimisoara