MODE IT la conferința IEEE EDUCON 2020

MODE IT la conferința IEEE EDUCON 2020

Conferința IEEE EDUCON oferă un forum global pentru colaborare academică, de cercetare și industrială în domeniul educației inginerești globale. Datorită situației actuale de pandemie, conferința, planificată inițial să aibă loc la Porto, Portugalia, a avut loc în perioada 27-30 aprilie 2020 prin instrumente de colaborare online.

 

MODE IT a fost reprezentat în conferința IEEE EDUCON de Carlos Vaz de Carvalho, profesor la Institutul Politehnic din Porto, la 30 aprilie 2020. Prezentarea MODE IT a abordat o abordare instructivă inovatoare bazată pe MOOC pentru proiectarea curriculumului și a avut loc într-o sesiune dedicată proiectelor în desfășurare care încurajează noi abordări ale educației inginerești.

Proiectul MODE IT a câștigat în mod clar și mai multă relevanță având în vedere situația actuală a pandemiei și care a ridicat mult interes din partea participanților la conferință. De fapt, întrebările și răspunsurile corespunzătoare s-au extins cu mult dincolo de ceea ce a fost planificat inițial, participanții dorind să afle mai multe detalii despre implementarea proiectului, despre integrarea formală a instrumentelor online în practicile tradiționale de predare și despre posibilitatea colaborării cu proiectul.

Lucrarea conferinței IT MODE poate fi găsită în lucrările conferinței IEEE Global Engineering Education (EDUCON) din 2020 (pp. 1844 – 1847).