MODE IT la conferința hibridă ICIST 2021

MODE IT la conferința hibridă ICIST 2021

Conferința ICIST este găzduită de cea mai mare universitate tehnică din statele baltice – Universitatea de Tehnologie Kaunas (Lituania). ICIST 2021 își propune să reunească cercetători, ingineri, dezvoltatori și practicieni din mediul academic și din industrie care lucrează în toate domeniile majore și domeniile interdisciplinare ale sistemelor informaționale, Business Intelligence, inginerie software și aplicații ale tehnologiei informației.

În 2021, Conferința a avut loc la Kaunas, în perioada 14-16 octombrie 2021 în mod mixt.

IMG_3875

În cadrul Conferinței hibride ICIST 2021, Sl.dr.ing. Vlad Mihăescu a prezentat proiectul si obiectivele #MODEIT sub lucrarea ”Self-assessing teachers’ competences for curricula modernization through MOOCs”, realizată împreună cu ceilalți autori din cadrul instituțiilor partenere.

Sl.dr.ing. Vlad Mihăescu a subliniat pe scurt scopul Mode IT și ceea ce a fost realizat în cadrul proiectului, împreună cu ceilalți autori ai lucrării. Subiectele principale au fost:

  • Scopul și obiectivele proiectului
  • Prezentarea rezultatelor intelectuale ale proiectului
  • Scopul lucrării
  • Dezvoltarea instrumentului de autoevaluare
  • Un model conceptual utilizat pentru dezvoltarea instrumentului de autoevaluare
  • Modele pentru declarații în conformitate cu taxonomia Bloom
  • Validarea instrumentului de autoevaluare
  • Colectarea datelor – formular educațional online
  • Rezultate și discuții – Evaluarea atributelor legate de instrumentul de autoevaluare

și a încheiat cu Concluzii specifice.

Despre ICIST

Scopul principal al acestui eveniment este de a permite celor mai buni cercetători și practicieni lituanieni în domeniul tehnologiei informației (IT) să se întâlnească cu colegii lor din străinătate, să împărtășească ultimele rezultate ale cercetării și să le prezinte comunității științifice internaționale. În 2021, promovarea și dezvoltarea cercetării interdisciplinare rămân o prioritate, subliniind combinația nevoilor sociale și IT în contextul unei societăți bazate pe cunoaștere a informației. Exemple reale arată că acest eveniment științific tradițional KTU încurajează oamenii de știință europeni și globali să colaboreze cu oameni de știință lituanieni în timp ce caută oportunități pentru activități comune de dezvoltare științifică și tehnologică.