Distincție: fondatorul CVUPT, ș.l.dr.ing. Andrei Ternauciuc  – premiul „Excelență în Digitalizare” la  Gala Premiilor de Excelență 2022 UPT

Distincție: fondatorul CVUPT, ș.l.dr.ing. Andrei Ternauciuc  – premiul „Excelență în Digitalizare” la  Gala Premiilor de Excelență 2022 UPT

Premiul „Excelență în Digitalizare” a fost acordat fondatorului echipei de proiectare si dezvoltare a Campusului Virtual al UPT, ș.l.dr.ing. Andrei Ternauciuc, membru al echipei Centrului ID/IFR și e-Learning și cadru didactic în Universitatea Politehnica Timișoara, pentru eforturile depuse pe parcursul întregului an, în activitatea de digitalizare și suport digital, dar și pentru contribuțiile inovatoare în educația digitală.

Distincția a fost acordată joi, 15 decembrie 2022, de către prorectorul Universității Politehnica TimișoaraLiviu Ioan Cădariu-Brăiloiu, în cadrul Galei Premilor de Excelență UPT 2022.

Factorii în baza cărora s-a acordat distincția au fost dezvoltarea profesională, de inovare și de performanță în activitățile depuse, care au oferit o contribuție inovatoare, inventivă și/sau importantă unui capitol local al Universității Politehnica Timișoara.

„ Întorcându-ne la Digitalizare, în seara aceasta o să premiem un om de o modestie uriașă. Este acel tânăr care ne-a ajutat de-a lungul timpului să utilizăm tot ceea ce înseamnă platforma Campus Virtual. Fără a ne lungi prea mult, vrea să îl invit aici și să îl felicităm în aplauzele dumneavoastră pe domnul Andrei Ternauciuc.”

 a fost o parte din discursul susținut de prorectorul UPT în anunțarea premiului.

„În lumea digitală în care trăim, fiecare dintre noi avem mai multe identități. Doresc în seara aceasta să vă vorbesc din două perspective. În primul rând, ca fața nevăzută din spatele ecranului, în numele echipei CVUPT, așa cum ne semnăm cu toții. Am în spate niște colegi, invizibili în acest moment. Suntem cei care vă răspundem artunci când aveți nevoie de suport.

În numele acestei echipe doresc în primul rând, să mulțumesc conducerii UPT pentru încredera și curajul cu care au pus în mâinile noastre, studenții, profesorii și procesul de învățare. 

De asemenea, din perspectiva omului din fața calculatorului, doresc să mulțumesc domnului profesor Radu Vasiu, care mi-a coordonat cercetările doctorale și m-a pus pe acest făgaș, al studiilor tehnologiilor educaționale. De asemenea, Centrului de e-Learning, condus de doamna director, Diana Andone, tuturor colegilor din aceste colective de cercetare. 

Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc și familiei pentru răbdarea cu care a îndurat sunetul tastelor în mijlocul nopții.”

au fost cuvintele ș.l.dr.ing. Andrei Ternauciuc la decernarea premiului „Excelență în Digitalizare”.

Despre Gala Premilor de Excelență UPT 2022

În primul secol al existenței sale, Politehnica timișoreană a dovedit cu prisosință rolul definitoriu pe care l-a avut în dezvoltarea modernă a orașului, a regiunii și chiar a țării, prin absolvenții săi, prin școlile create aici de profesori care, cu dedicare și profesionalism, au inoculat generațiilor întregi de studenți acel spirit despre care vorbea și Regele Ferdinand în urmă cu 100 de ani și un adevărat cult al excelenței, care dăinuiește și astăzi între zidurile Școlii. „Politehnica noului secol”, așa cum este astăzi, una dintre instituțiile de învățământ superior recunoscute pe plan național și internațional pentru nivelul ridicat de educație și cercetare, nu ar fi aici fără recunoașterea și susținerea acordată mereu excelenței în activitatea de predare, în cercetare, în sport, cultură sau în dezvoltarea relației cu mediul economic.

Și în acest an, Universitatea Politehnica Timișoara a reconfirmat că susține și recunoaște adevăratele valori, răsplătind eforturile depuse, prin organizarea unui eveniment care omagiază întreaga comunitate academică - Gala Premilor de Excelență UPT 2022.

Andrei Ternauciuc

Șl.dr.ing. Andrei Ternauciuc a obtinut titlul de doctor in anul 2011 pentru cercetari in domeniul platformelor web educationale, tehnologiile de eLearning aflandu-se printre interesele sale profesionale de baza, alaturi de tehnologiile internet moderne. A participat ca membru in echipele de cercetare si dezvoltare intr-o serie de proiecte nationale si internationale, cu parteneri din mediul academic si din industrie. A contribuit semnificativ la dezvoltarea unor multiple aplicatii educationale online utilizate cu studenti ai UPT si din Europa, cum ar fi platforma UniCampus care gazduieste cursuri si activitati de invatare pentru 5 proiecte internationale. Este de asemenea membru fondator in echipa de proiectare si dezvoltare a Campusului Virtual al UPT, platforma de e-Learning a Universitatii Politehnica Timisoara. In calitatea sa de administrator principal al CVUPT, asigura functionarea 24/7 precum si suportul studentilor si cadrelor didactice. Prin rezolvarea problemelor si identificarea nevoilor de educatie digitala, planifica dezvoltarile viitoare ale multiplelor unelte integrate in Campusul Virtual si Unicampus. Este bine cunoscuta promptitudinea si disponibilitatea de care da dovada, precum si rabdarea cu care desluseste din tainele Campusului oricui are nevoie.

Urmărește înregistrarea cu înmânarea premiului în timpul Galei Premilor de Excelență UPT 2022: