Pixel_Art – Cursuri gratuite de artă digitală pentru elevi
Pixel_Art – Cursuri gratuite de artă digitală pentru elevi
Cursurile sunt adresate către 60 de elevi împărțiți în 6 grupe de câte 10 elevi fiecare .Fiecare grupă va fi împărțită la rândul ei pe categorii de vârste: 2 grupe de gimnaziu - elevi între 11 și 14 ani 4 grupe de liceu - elevi între 15 și 18 ani Fiecare grupă de elevi va participa la 3 ateliere cu unul din mentorii selectați.
În ambele cazuri este important ca elevii să fie interesați de arta digitală și dornici să experimenteze într-un mod creativ și interactiv tehnicile predate de mentorii proiectului Pixel_ART.
Printre calitățile elevilor selectați trebuie să se afle curiozitatea legată de mediul digital, deschiderea spre artă și experiment, plăcerea de a desena sau de a se exprima vizual prin culoare sau desen.
Elevii se pot înscrie online până la 30 iunie, la unul din cele 6 ateliere prin completarea următorului formular de înscriere.
Cele șase ateliere:
- Arp în lumea poveștilor / Workshop de ilustrație cu Vică-Tilă Adorian
La acest curs poveștile te pot inspira însă imaginația te va ajuta să depășești limitele și să creezi propriul personaj pe care să-l transpui în desen și să ilustrezi o poveste fantastică. Aici, mentorul tău va fi Vică-Tilă Adorian, profesor universitar la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. Este cel care lasă copii să viseze, oferindu-le șansa să-și descopere propriul talent.
Este destinat elevilor de liceu și va avea loc la Facultatea de Arte și Design Timișoara, în perioada septembrie-octombrie 2021; datele exacte se vor anunța ulterior.
- Arp, pixelul augmentat/ Workshop de realitate augmentată și virtuală cu Silviu Vert
Sigur ai auzit de AR sau VR și dacă ești curios să explorezi aceste tehnologii, Silviu Vert profesor la Universitatea Politehnica Timișoara îți va dezvălui această lume incredibilă și te va ajuta să-ți creezi propriile obiecte sau personaje virtuale pe care să le poți vedea în lumea reală prin intermediul unor dispozitive speciale. Silviu e convins că imaginația și puterea creativă nu au granițe.
Atelierul se adresează elevilor de liceu. Va avea loc la CEL – Universitatea Politehnica Timișoara, în perioada 5 – 9 iulie; datele exacte le vor anunța ulterior.
- Arp desenează pe pereți/ Workshop de desen digital cu Marius Jurca
Îți place să desenezi? Cum ar fi ca desenul tău să fie transpus în mod miraculos pe un perete! Și cum ar fi dacă ai putea să transmiți un mesaj cu acest desen și când dorești să îl poți face să dispară. Te-am făcut curios? Marius Jurca este artist vizual cunoscut și sub pseudonimul 13m10j, este co-fondator al studioului artouching și a platformei Digital:Canvas. Îți va dezvălui secretele desenului și colajului digital, iar cu ajutorul robotului Scribit desenul tău va fi transpus pe perete. Marius este meticulos, are multă răbdare și creativitate și îi place să îmbine creația cu joaca pentru a oferi experiențe interactive deosebite.
Se adresează elevilor de gimnaziu. Atelierul va avea loc în studioul artouching, în perioada septembrie – octombrie; datele exacte se vor anunța ulterior.
- Arp grădinărește și fotografiază/ Workshop de reciclare creativă și fotografie cu Livia Mateiaș (Gimnaziu)
Te-ai gândit vreodată că poți să plantezi semințe la tine în balcon?În acest atelier, ghidat de Livia Mateiaș vei avea ocazia să descoperi cum poți reutiliza obiecte din plastic într-un mod creativ. Acestea vor fi transformate în ghivece pictate în care veți semăna împreună semințe diverse. Apoi vei îngriji aceste semințe și vei urmări creșterea lor, documentând procesul prin fotografie. Vom învăța să edităm aceste fotografii și să le transformăm într-un proiect fotografic. Livia este artist vizual, a cofondat studioul artouching și platforma Digital:Canvas. Este creatoare la Tricouri de poveste și este managerul proiectului Pixel_ART. Are un spirit liber, interesată de artă, ecologie și armonie, îi place să inspire oamenii spre creativitate. Împreună veți descoperi lumea plantelor și a pixelilor.
- Arp experimentează imaginea digitală / Workshop de grafică digitală cu Ion Gherman (Liceu)
Vrei să înveți să modifici diverse imagini după bunul plac, să le îmbini sau chiar să-ți transpui propria idee într-un afiș sau alt material de grafică publicitară? Dacă da, atunci cursul lui Ion Gherman, lector universitar la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, va fi cu siguranță pe placul tău. Ion este calm și prietenos și te va ajuta să vezi cât de ușor este să te exprimi prin intermediul imaginii grafice.
Acest atelier este dedicat elevilor de liceu. Va avea loc la Facultatea de Arte și Design Timișoara, în perioada 12, 16 și 18 iulie, de la ora 14.
- Arp sculptează 3D/ Workshop de sculptură digitală cu Aura Bălănescu (Liceu)
Dacă ai putea să creezi un spațiu sau un obiect virtual cum ar arăta acesta? Aura Bălănescu te provoacă la un atelier de sculptură digitală în care vei avea ocazia să explorezi tehnologiile de realitate virtuală și augmentată. Aura este artist vizual, fondatoarea asociației Tehnoarte și a grupului artistic AvantPost și este interesată de cum poate să aducă aspecte ale științei și tehnologiei în artă.
Se adresează elevilor de gimnaziu. Va avea loc la studioul Tehnoarte, în perioada septembrie – octombrie, datele exacte se vor anunța ulterior.
- CeL Centrul ID/IFR și e-Learning al Universității Politehnica din Timișoara
- artouching – studio de artă și design
- Facultatea de Arte si Design a Universității de Vest din Timișoara
- Tehnoarte – Asociație dedicată colaborării interdisciplinare
- Proiect finanțat de Fondul Științescu.
Pentru mai multe detalii accesați: www.timisoara.stiintescu.ro.
- Hamilton Central Europe, încă de la înființarea fondului la Timișoara, în 2018;
- HELLA, partener local din 2019;
- Romanian-American Foundation, finanțator strategic național.
Programul Ştiinţescu este implementat la Timișoara de Fundaţia Comunitară Timişoara și susținut la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.