Webinar #impreunaonline: Vaccinarea anti-COVID pe înțelesul tuturor. De ce ne vaccinăm?

Webinar #impreunaonline: Vaccinarea anti-COVID pe înțelesul tuturor. De ce ne vaccinăm?

organizat de Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Participarea la acest webinar este recunoscută printr-un Open Badge (certificat digital deschis) – Împreună online. 

Chiar dacă începutul anului 2021 ne regăsește în aceeași perioadă de nesiguranță, în care învățământul continuă să se desfășoare exclusiv online, pentru prima dată, după 10 luni de la izbucnirea pandemiei, îndrăznim să sperăm că, într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, avem șanse reale ca lumea să revină la normal.

Autoritățile au demarat primii pași în acest sens, demarând Campania de vaccinare încă din luna decembrie a anului trecut.

Buna desfășurare a acestei campanii este însă crucială, mai ales pentru a salva vieți, dar și pentru ca viața de zi cu zi din școlile și universitățile noastre să revină cât mai curând la normal. Iar unul din factorii esențiali care pot influența desfășurarea optimă a campaniei de vaccinare este informarea corectă a publicului.

A fost o sesiune interactivă și dinamică, scopul principal fiind informarea participanților despre cel mai discutat subiect în momentul actual , fiecare prezentator împărtășind informații în calitate de profesionist în domeniu și prezentând motivele importanței acestui proces. 

Peste 630 de participanți au fost prezenți la acest webinar pe platforma Zoom, evenimentul fiind urmărit simultan de peste 8.000 de persoane pe paginile de Facebook ale Centrului de e-Learning și Universității Politehnica, unde a fost transmis în direct.

Numeroase întrebări au fost adresate, fapt care arată interesul participanților legat de informarea corectă.

Click pe imagine pentru a vizualiza Open Badges emise la webinariile Împreună Online

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Urmărește înregistrarea webinarului mai jos: