Webinar #impreunaonline: Redeschiderea școlilor și provocările din învățământul preuniversitar pentru semestrul al II-lea

Webinar #impreunaonline: Redeschiderea școlilor și provocările din învățământul preuniversitar pentru semestrul al II-lea

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Participarea la acest webinar este recunoscută printr-un Open Badge (certificat digital deschis) – Împreună online. 

După mai bine de patru luni în care activitățile educative din învățământul preuniversitar au fost transferate 100% în online, o parte a elevilor din România s-au întors la școală în ultima săptămână, în condiții de pandemie. Contextul actual a determinat actorii educaționali și implicit autoritățile implicate, să-și regândească scenariile și să se concentreze pe adaptarea la noua situație, prezența fizică în condiții de siguranță a elevilor la școală fiind în prezent, cea mai urgentă prioritate. În acest context, în cadrul ediției nr. XXII din seria webinariilor Împreună Online, prezentatorii au venit în ajutorul părinților și a cadrelor didactice cu clarificări, răspunsuri și o serie de informații care trebuie clarificate pentru fiecare instituție de învățământ din țară.

Care sunt scenariile actuale de funcționare? (Cele 5 situații în care profesorii și elevii rămân în online)

Cum se face tranziția de la un scenariu la altul?

Cum putem reduce riscul de infectare în școală și acasă?

Care este rolul și responsabilitatea familiei?

De ce este necesar a se semna acordul de testare rapidă?

Sunt numai câteva din întrebările la care reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș, împreună cu cei ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, dar și actori implicați în domeniul educației și al sănătății au oferit răspunsuri, în cadrul unei sesiuni informative și interactive cu sute de persoane prezente, adresată atât părinților (fie că au copii în ciclurile preșcolar sau primar), cât și cadrelor didactice din mediul urban și rural.

Click pe imagine pentru a vizualiza Open Badges emise la webinariile Împreună Online

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Urmărește înregistrarea evenimentului mai jos: