Webinar #impreunaonline: De la dosariadă, la un proces democratic de evaluare a dezvoltării instituționale a școlilor

Webinar #impreunaonline: De la dosariadă, la un proces democratic de evaluare a dezvoltării instituționale a școlilor

Dezbatere privind Ghidul pentru aplicarea unitară a standardelor de evaluare (vol 1) propus de ARACIP.

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Participarea la acest webinar este recunoscută printr-un Open Badge (certificat digital deschis) – Împreună online. 

Grupul de lucru pentru educație Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Institutul Intercultural și Centrul de e-Learning UPT, au organizat o dezbatere online privind Ghidul pentru evaluarea internă și externă a dezvoltării instituționale, lansat spre consultare publică de ARACIP. 

Au participat atât persoane din categoriile cărora li se adresează direct ghidul (în special directorii unităților de învățământ preuniversitar și membrii comisiilor de evaluare și asigurare a calității (CEAC) din unitățile de învățământ preuniversitar), cât și categoriile de personal din sistemul de educație, părinți, elevi și alte persoane interesate să susțină îmbunătățirea calității educației.

Peste 700 de persoane au fost prezente, atât pe platforma Zoom, cât și pe platformele de Facebook și YouTube, luând parte la dezbaterea publică privind Ghidul pentru evaluarea internă și externă a dezvoltării instituționale.

Participanții au avut ocazia să consulte ghidul, să pună întrebări și să ofere opinii sub forma unui dialog deschis cu Șerban Iosifescu, Președinte ARACIP, alături de ceilalți prezentatori, actori care susțin și sunt implicați activ în îmbunătățirea calității educației.

Dezbaterea a avut un impact important asupra planului de dezvoltare și de acțiune al școlilor pentru comunitatea de tineri pe care o servesc în prezent unitățile de învățământ, incluzând și activitățile extra-curriculare, de educație non-formală și de sprijin pentru toate persoanele implicate.

Discuția a atins și câteva întrebări care sunt esențiale  pentru a realiza un  proces democratic de evaluare a dezvoltării instituționale a școlilor, și anume: Ce facem cu ceea ce știm? Une ne aflăm? Unde  dorim să fim? Cum ajungem acolo?

Click pe imagine pentru a vizualiza Open Badges emise la webinariile Împreună Online

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Urmărește înregistrarea evenimentului mai jos: