Webinar #impreunaonline –  Impactul tehnologiilor online în formarea inginerilor

Webinar #impreunaonline – Impactul tehnologiilor online în formarea inginerilor

#onlinetogether #impreunaonline #covid19 #webinar

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

Mulți dintre noi se luptă cu adaptarea la munca și predarea online, în special cei care au predat întotdeauna într-o clasă tradițională și li se solicită acum să se regrupeze rapid și să se pregătească pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională.

În cadrul acestui webinar, colegii de la Universitatea Politehnica din București au prezentat infrastructura tehnică și platformele pe care ei le folosesc, pentru o desfășurare a activității online adecvată acestei perioade, iar peste cei 100 de participanți au adresat prezentatorilor diverse întrebări legate de acest subiect, de mare anvergură în perioada actuală.

Mesajul principal transmis: Noile tehnologii informaționale sunt cheia către o învățare continuă, o învățare online de certă valoare, capabilă să aducă avantaje semnificative față de soluțiile deja existene.

Cu toate acestea, experții din cadrul Universității Politehnica din București, au declarat că, pentru formarea tinerilor, interacțiunea directă va rămâne o componentă importantă a educației.

Prof.univ.dr.ing. Adina FLOREA, Prof.univ.dr.ing. Mariana MOCANU, Prof.univ.dr.ing. Nicolae Tăpuș și Conf. dr.ing. Mihai CĂRĂBAȘ au vorbit despre provocările societății actuale și au pus accentul pe : digitalizare, noile tehologii informaționale și transformarea societății prin cunoaștere, învățare prin experiență, învățare participativă și învățare online.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos:

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN, Alianța Română a Universităților Tehnice și Universitatea Politehnica Timișoara.