fbpx

Webinar #impreunaonline - Impactul tehnologiilor online în formarea inginerilor

În cadrul acestui webinar, reprezentanți ai  Universității Politehnica din București au vorbit despre educația și experiența lor online din această perioadă.

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

Mulți dintre noi se luptă cu adaptarea la munca și predarea online, în special cei care au predat întotdeauna într-o clasă tradițională și li se solicită acum să se regrupeze rapid și să se pregătească pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională. 

În cadrul acestui webinar, colegii de la Universitatea Politehnica din București au prezentat infrastructura tehnică și platformele pe care ei le folosesc, pentru o desfășurare a activității online adecvată acestei perioade, iar peste cei 100 de participanți au adresat prezentatorilor diverse întrebări legate de acest subiect, de mare anvergură în perioada actuală.

Mesajul principal transmis: Noile tehnologii informaționale sunt cheia către o învățare continuă, o învățare online de certă valoare, capabilă să aducă avantaje semnificative față de soluțiile deja existene.

Cu toate acestea, experții din cadrul Universității Politehnica din București, au declarat că, pentru formarea tinerilor, interacțiunea directă va rămâne o componentă importantă a educației.

Prof.univ.dr.ing. Adina FLOREA, Prof.univ.dr.ing. Mariana MOCANU, Prof.univ.dr.ing. Nicolae Tăpuș și Conf. dr.ing. Mihai CĂRĂBAȘ au vorbit despre provocările societății actuale și au pus accentul pe : digitalizare, noile tehologii informaționale și transformarea societății prin cunoaștere, învățare prin experiență, învățare participativă și învățare online.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de YouTube, făcând click pe video-ul de mai jos:

Webinariile își propun să fie cât mai practice, să se concentreze pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

Aceste sesiuni săptămânale de o oră de webinar  vor avea loc în fiecare miercuri, de la ora 16:00, începând cu 15 aprilie 2020.

Fiecare webinar va consta dintr-o scurtă prezentare cu 1-3 prezentatori și un moderator, care abordează subiectul webinarului, completată apoi de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care sunteți încurajați să participați, să vă împărtășiți părerile și experiențele și să adresați cele mai presante întrebări.

MAI MULTE DETALII

E-mail

elearning@upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP