Webinar #impreunaonline: De la educația în campus la cea online

Webinar #impreunaonline: De la educația în campus la cea online

#onlinetogether #impreunaonline #covid19 #webinar

Situația actuală de criză a accelerat trecerea la utilizarea integrată a uneltelor online în educație, la tranziția de la educația tradițională la cea online.

Având în vedere această schimbare bruscă, facultățile, profesorii, studenții trebuie să adopte tehnologii și tehnici noi. Adaptarea la munca și predarea online, în special pentru cei care au predat întotdeauna într-o clasă tradițională a însemnat o regrupare rapidă și pregătirea pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională.

De unde începem? Cum gestionăm procesul? Ce putem să învățăm din experiențele noastre? 

Sunt întrebări la care acest webinar a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

Diana Andone, directorul Centrului de e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, a  prezentat experiența și provocările trecerii de la #educațiaîncampus la #educațiaonline, combinând metodele teoretice și experiența practică. 

Mesajul principal transmis de directorul CeL, Diana Andone, a fost: Doar împreună putem să ne creem un viitor mai bun și mai sigur ❗️

Prezentarea este disponibilă acum și online:

În timpul webinarului au fost prezenți aproximativ 220 de participanți, atât din mediul universitar UPT, cât și din cadrul multor altor universități din țară. Desigur, interesul nu a lipsit nici în rândul celor din învățământul pre-universitar, al profesorilor și studenților, însă nici în al companiilor cu specific diferit.

Dr. Diana Andone, alături de Prof. dr. ing. Radu Vasiu și Conf. dr. ing. Florin Drăgan, a abordat în mod activ problemele specifice și întrebările cele mai presante pentru această perioadă, care au fost ridicate de către participanți.

☑️ Prin intermendiul acestui webinar, precum și a următoarelor din seria #impreunaonline, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de e-Learning,  încearcă să reunească mediul educațional din România, pus la încercare în perioada pandemiei de coronavirus.

Speaker

Dr. Diana Andone (@diando70) este director al Centrului de e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, cu responsabilități în planificarea și implementarea învățământului la distanță și a integrării utilizării tehnologiilor educaționale online pentru toate formele de învățământ, prin Campusul Virtual al UPT – CVUPT.
Dr. Andone este lector în tehnologii multimedia și web, cu o activitate de cercetare intensă la nivel internațional prin diverse proiecte cu finanțare europeană și multiple publicații (cu peste 17 cărți, 80 de lucrări științifice, 11 Best paper Awards).
Pasionată de utilizarea tehnologiilor în viața de zi cu zi, Diana promovează utilizarea resurselor deschise OER și MOOCs, dezvoltând UniCampus – cursuri online în România. Dr. Andone este puternic implicată în activitatea comunității științifice  prin diverse funcții de conducere ale unor asociații internaționale EDEN (Vice-președinte), IEEE Romania, IEEE CS TCLT, dar și prin sprijinirea activității comunității regionale de start-up și inovație, culturale și de responsabilitate socială.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de Youtube, făcând click pe video-ul de mai jos: