fbpx

Webinar #impreunaonline: De la educația în campus la cea online

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, toate funcțiile și activitățile educaționale sunt mutate online. Mulți dintre noi se luptă cu adaptarea la munca online și cu pregătirea pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională. De unde începem? Cum gestionăm procesul? Ce putem să învățăm din experiențele noastre? Noua serie de webinarii Împreună Online vă va ajuta să găsiți răspunsuri la cele mai presante întrebări!

Start

15/04/2020 - 16:00

End

15/04/2020 - 17:00

Address

Online   View map

#onlinetogether #impreunaonline

Situația actuală de criză a accelerat trecerea la utilizarea integrată a uneltelor online în educație, la tranziția de la educația tradițională la cea online.

Având în vedere această schimbare bruscă, facultățile, profesorii, studenții trebuie să adopte tehnologii și tehnici noi. Adaptarea la munca și predarea online, în special pentru cei care au predat întotdeauna într-o clasă tradițională a însemnat o regrupare rapidă și pregătirea pentru o perioadă mai lungă de „distanțare socială” educațională.

De unde începem ? Cum gestionăm procesul? Ce putem să învățăm din experiențele noastre ?

Sunt întrebări la care acest webinar a găsit răspunsurile, sub sloganul #impreunaonline.

Diana Andone, directorul Centrului de e-Learning, Universitatea Politehnica Timișoara, a  prezentat experiența și provocările trecerii de la #educațiaîncampus la #educațiaonline, combinând metodele teoretice și experiența practică. 

Mesajul principal transmis de directorul CeL, Diana Andone, a fost: Doar împreună putem să ne creem un viitor mai bun și mai sigur ❗️

În timpul webinarului au fost prezenți aproximativ 220 de participanți, atât din mediul universitar UPT, cât și din cadrul multor altor universități din țară. Desigur, interesul nu a lipsit nici în rândul celor din învățământul pre-universitar, al profesorilor și studenților, însă nici în al companiilor cu specific diferit.

Dr. Diana Andone, alături de Prof. dr. ing. Radu Vasiu și Conf. dr. ing. Florin Drăgan, a abordat în mod activ problemele specifice și întrebările cele mai presante pentru această perioadă, care au fost ridicate de către participanți.

Prezentarea este disponibilă acum și online:

Webinariile își propun să fie cât mai practice, să se concentreze pe provocările cotidiene cărora noi toți trebuie să le facem față și să fie în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Ele sunt dedicate în special mediului universitar, profesorilor și studenților, dar nu exclud implicarea celor din învățământul pre-universitar.

Nu ai reușit să participi la webinar?

Vizionează transmisiunea live pe canalul de Youtube, făcând click pe video-ul de mai jos:

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara.

Aceste sesiuni săptămânale de o oră de webinar  vor avea loc în fiecare miercuri, de la ora 16:00, începând cu 15 aprilie 2020.

Fiecare webinar va consta dintr-o scurtă prezentare cu 1-3 prezentatori și un moderator, care abordează subiectul webinarului, completată apoi de o sesiune de întrebări și răspunsuri, la care sunteți încurajați să participați, să vă împărtășiți părerile și experiențele și să adresați cele mai presante întrebări.

MORE DETAIL

Email

elearning@upt.ro

Contact

Bl. Vasile Parvan, nr. 2 B, Etaj IV
Timisoara, Romania

Tel: +40 256 403300

Mail: contact@elearning.upt.ro

DESPRE NOI

Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL), a fost înființat în 1998, ca parte integrantă a Universităţii Politehnica Timişoara (UPT).
CeL organizeaza specializările – Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii, Informatică Aplicată, Comunicare și Relații Publice în regim de învăţământ la distanță de ciclu licenţă și Tehnologia Construcțiilor de Mașini în regim de învățământ cu frecvență redusă de ciclu licenţă.

TOP