Dr. Diana Andone, directorul CeL a primit distincția EDEN Senior Fellow Award

Dr. Diana Andone, directorul CeL a primit distincția EDEN Senior Fellow Award

Dr. ing. Diana Andone – directorul Centrului de e-Learning UPT a primit distincția EDEN Senior Fellow Award – unul din cele mai prestigioase premii anuale ale comunității EDEN, ca „recunoaștere a contribuției la dezvoltarea învățământului deschis, la distanță și e-learning în Europa și pentru un angajament și sprijin valoros pentru evoluția și progresul EDEN”.

Distincția a fost acordată luni, 21 iunie, de către președintele EDEN  – Sandra Kučina Softić, în cadrul Ceremoniei de deschidere a Conferinței anuale virtuale EDEN 2021, găzduită de UNED – Universidad Nacional de Educación a Distancia, Madrid.

În deceniile de afiliere la EDEN în diferite roluri și capacități, ea (n.a. Diana Andone) ne-a îmbogățit conferințele prin nenumărate lucrări, ateliere, webinarii și cursuri […]

Ea a fost motorul modernizării comunicării Asociației, atât în aplicarea tehnologiilor de vârf, cât și în construirea unui sistem contemporan de fluxuri de informații.

În calitate de gazdă a seriei de Webinarii EDEN în perioada COVID și a primei conferințe anuale virtuale EDEN prin intermediul UPT, a contribuit la stabilirea bazelor unei noi culturi pentru EDEN în organizarea de evenimente online și virtuale”

 – anunță anunțul oficial al EDEN.

Mulțumesc foarte mult, Sandra și mulțumesc EDEN și Comitetului European pentru că mi-ați acordat acest premiu.

Sunt recunoscătoare în mod umil pentru această realizare. Trebuie să spun că prima mea întâlnire EDEN a fost în 1996, așa că a trecut mult timp de când am fost cu EDEN, la conferințe, din Budapesta, Granada și toată Europa.

Trebuie să mulțumesc lui António (Teixera), Airina (Volungevičienė) și Sandra (Kučina Softić) – celor trei președinți pe care i-am servit în calitate de membru al comitetului executiv și în calitate de vicepreședinte, în special cu ultimul, și întregului comitet executiv și membrilor și comitetului NAP, care a fost foarte susținător la toate acțiunile nebunești, dacă pot spune asta, și m-au susținut în toate ideile pe care le-am «aruncat în aer». Și au «prins mingile», cu sprijinul extraordinar al Secretariatului, ceea ce a fost cu adevărat grozav și sunt foarte fericită că am putut face acest lucru.

Voi fi în preajma EDEN pentru mai mult timp. Aceasta este doar o încurajare. Va mulțumesc tuturor!” – au fost cuvintele Dr. Diana Andone la decernarea premiului EDEN Senior Fellow

Dr. Diana Andone

Dr. ing. Diana Andone este directorul Centrului de e-Learning al Universității Politehnica Timișoara, responsabil pentru planificarea și implementarea tehnologiilor digitale, a tehnologiilor de învățare online și a premiatului Campus Virtual al UPT. De asemenea, este cadru didactic la Universitatea Politehnica din Timișoara, România, în domeniul tehnologiilor multimedia, interactive și web.
Diana deține un doctorat în Proiectarea spațiilor de eLearning pentru studenții digitali la Universitatea din Brighton, Marea Britanie, este autor a 17 cărți și 100 de lucrări de cercetare, are în palmares 11 premii pentru cea mai bună lucrare (Best Paper Awards) și a coordonat peste 30 de proiecte de cercetare și educație, finanțate în principal de Comisia Europeană.
Este pasionată de accesul omniprezent la tehnologie și de modul în care aceasta poate fi utilizată pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Promovează în mod activ utilizarea OER, MOOC și principiile educației deschise, acționând în mai multe asociații internaționale. Susține activ mișcările de tip start-up și inovare, Girls in Tech, Women in Tech și Educația STEM. Este membru în Consiliul Director al ONG-urilor locale din România și activează în echipa de dezvoltare a Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2021.
Dr. Andone este Vicepreședinte EDEN pentru comunicare și comunități și Președinte Education Chapter în secțiunea IEEE România. Ea a fost motorul modernizării comunicării Asociației, atât în aplicarea tehnologiilor de vârf, cât și în construirea unui sistem contemporan de fluxuri de informații.
În deceniile de afiliere la EDEN în diferite roluri și capacități, ea a îmbogățit conferințele EDEN prin nenumărate lucrări, ateliere, webinarii și cursuri.
În calitate de gazdă a seriei de Webinarii EDEN în perioada COVID și a primei conferințe anuale virtuale EDEN prin intermediul UPT, a contribuit la stabilirea bazelor unei noi culturi pentru EDEN în organizația de evenimente online și virtuale.

Despre premiile EDEN Fellow

Scopul premiilor EDEN Fellow este de a oferi validare și sprijin profesioniștilor din Europa în acest domeniu și de a spori mobilitatea acestora în Europa printr-un sistem respectat de recunoaștere. Primele Premii Senior Fellow și Fellow ca idee au fost inițiate de profesorul Alan Tait. Introducerea sistemului de recunoaștere profesională EDEN Fellow Awards a avut loc prima dată la Conferința anuală din 2007 de la Napoli. În ultimii 12 ani, peste 100 de premii Fellow și Senior Fellow au fost acordate prin decizia Comitetului executiv EDEN.

Urmărește înregistrarea Ceremoniei de deschidere EDEN 2021 decernarea premiilor EDEN Fellow Awards la EDEN 2021 VIRTUAL ANNUAL CONFERENCE