Află ultimele noutăți despre EDEN 2020 – Prima conferință complet virtuală dedicată educației digitale și inteligenței artificiale
Cea de-a 29-a ediție a Conferinței Anuale EDEN – Inteligența umană și artificială pentru societatea viitorului. Stimularea educației digitale pentru următoarea generație de studenți STE(A)M se va concentra pe concepte educaționale contemporane, dar și practici, abordări și instrumente avansate pentru soluții digitale inovatoare în educație, și osmoza integrării artelor cu tehnologia și dezvoltarea educației în științele exacte. În contextul de astăzi, al educației în timpul pandemiei acestea sunt cu atât mai relevante, iar la EDEN 2020 vor fi prezentate cele mai recente rezultate ale cercetărilor în educația digitală.
Odată cu această conferință, Universitatea Politehnica din Timișoara lansează o aplicație dedicată de conferințe virtuale academice, unice, ConferenceUPT cu facilități de la organizare de sesiuni de lucru, de integrare lucrări academice, de includere a prezentărilor realizate și conectare prin videoconferință, la posibilități de comunicare directă, oferind acces nelimitat tuturor participanților, pentru realizarea unei comunități virtuale EDEN2020.
De-a lungul celor trei zile de conferință, vor fi prezentate peste 90 de lucrări academice selectate, publicate în regim de acces deschis și integrate în baze de date academice internaționale. Pe lângă cele 10 workshop-uri programate, EDEN va prezenta sesiuni conceptuale despre experiența webinariilor Covid-19 și a educației online din ultima perioadă, despre tehnologiile educaționale deschide, despre leadership, cultura digitală și abilitățile digitale și ale viitorului și micro-acreditări în învățământul superior.
Cu această ocazie va fi lansat în consultare publică de către Comisia Europeană, Departamentul de Educație, Planul European de Educație Digitală.
Open University Marea Britanie va avea o sesiune aniversară de 50 de ani iar Simpozionul Științific dedicat studenților doctoranzi este integrat în programul conferinței, cu raportul de progres al tinerilor savanți și discuții ale unor cadre didactice universitare experimentate.
Universitatea Politehnica din Timișoara anunță și o serie de evenimente sociale interesante, cu prezentarea proiectelor culturale realizate pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021 (Patrimoniul sub reflectoare), un tur virtual al Timișoarei realizat în colaborare cu Facultatea de Arhitectură, muzică live sau experiențe culinare virtuale, toate realizate cu partenerii Centrului de eLearning (CoderDojo, Romanian Science Festival, Științescu, Timotion, Ambasada, Faber, Bega Blues Band).