Atelier Educație deschisă în era digitală la UPT

Atelier Educație deschisă în era digitală la UPT

Universitatea Politehnica din Timișoara, prin intermediul Centrului de ID/IFR și eLearning, a organizat a 6-a ediție a atelieruluiui Educația deschisă în era digitală, vineri 22 martie 2019.

Organizat ca parte a Săptămânii educației deschise 2019, atelierul a evidențiat impactul deschiderii în era digitală de la politici la persoane, profesori și studenți. După mai mulți ani de implementare, am analizat modul în care resursele educaționale deschise (OER), cursurile de tip MOOC (Massive Open Online Courses), cultura deschisă și știința deschisă pot fi integrate în toate nivelurile educației și formării companiilor. Au fost prezentate exemple practice de utilizare și integrare a învățării mobile, de realitate augmentată și virtuală în educație, de cercetare și știință deschisă, de modul în care blockchain influențează educația și de resurse digitale și deschise în cultură și patrimoniu.

Cu 9 speakeri la nivel internațional, atelierul s-a adresat academicienilor, studenților, profesorilor de educație universitară, specialiștilor în companii de instruire, departamente IT sau HR. Participarea a fost deschisă și gratuită, evenimentul a fost transmis live pe pagina web și platformele de social media ale Centrului ID/IFR și eLearning iar prezentările au avut loc în limba română și engleză.


Atelierul a fost organizat de Centrul ID/IFR și eLearning al Universității Politehnica Timișoara, cu sprijinul rețelei europene EDEN (European Distance and e-Learning Network), IEEE România și al unor proiecte UE Erasmus + (DigiCulture, OpenVM și ABCto VLE).

Atelierul va fi disponibil online, după eveniment, pe platforma educațională online UniCampus.

Proiectul DigiCulture a fost prezentat de Dr. Diana Andone, directorul Centrului ID/IFR și eLearning și s-a intitulat Utilizarea instrumentelor digitale în cultură – Studiul de studiu al proiectului DigiCulture.

Atelierul a fost foarte bine primit de cei aproape 100 de participanți, profesioniști din învățământul superior din toate universitățile din Timișoara, studenți și membri ai mediului de afaceri. Evenimentul a fost vizualizat și de câteva zeci de participanți virtuali care au urmărit fluxul online live al evenimentului la adresa:

https://youtu.be/QjsX1MFA1GM