Prima intalnire IS

Prima intalnire IS

Prima intalnire de lucru a noii echipe de management a proiectului “Intreprindere simulata pentru tehnici de lucru in cadrul companiilor tehnologice”

In data de 20 ianuarie 2012 a avut loc prima intalnire de lucru condusa de Doamna Angelica Dragomir- noul manager de proiect.  Intalnirea s-a tinut la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii Tineretului si Sportului.

In cadrul intalnirii echipei de implementare a proiectului, membrii echipelor partenere au facut cunostinta cu noii colegi, reprezentanti din partea ministerului, care vor asigura coordonarea activitatilor. Astfel noua echipa este formata din dna. Angelica Dragomir – manager de proiect, dna. Alice Alexandra Moldoveanu – consilier juridic, dl. Iulian Barsan – responsabil financiar, dl. Ondin Popescu – responsabil control financiar preventiv, dna. Laura Chira – responsabil ethnic si dna. Yvonne Lacroix – responsabil achizitii publice.

Au fost prezenti si reprezentanti ai partenerilor din proiect de la Universitatea Politehnica din Timisoara, dna. Diana Andone, de la Universitatea Constantin Brancusi de la Tg-Jiu – echipa dlui. Stefan Ghimisi si echipa de la Universitatea Politehnica din Bucuresti condusa de dl. Stefan Sorin Biris. De asemenea, au fost prezenti reprezentantii companiei Novensys Corporation si cei ai partenerului media Gold Agama Consulting.

Dupa momentul placut al prezentarilor, Managerul de proiect dna. Dragomir a deschis intalnirea de lucru propriu-zisa cu prezentarea subiectelor ce se vor discuta pe durata sedintei.
Primul dintre subiectele prezentate a fost planul de pregatire al cererii de rambursare nr. 4 care se refera la perioada de raportare septembrie 2011 – ianuarie 2012, plan in care s-au definit termenele pentru incarcarea pe platforma de lucru a proiectului a tuturor livrabilelor de catre parteneri si a tuturor documentelor cu caracter financiar, astfel incat in ultima zi a lunii februarie dosarul cererii de rambursare sa fie finalizat.

Apoi s-a facut o trecere in revista a activitatilor realizate in perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012 (inclusiv), activitati care se refera la elaborarea de materiale care sa vina in sprijinul activitatii de orientare profesionala a studentilor. Aceasta activitate a fost finalizata in luna septembrie 2011 in cadrul seminarului organizat la Universitatea din Targu-Jiu unde a fost prezentat un raport final despre competentele necesare in tehnicile de lucru ale companiilor tehnologice.

O alta serie de activitati descrise in cererea de finantare se refera la organizarea intreprinderilor simulate, organizare care cuprinde atat resursa materiala (dotari ale centrelor inclusiv software si echipamentele hardware necesare), planurile de invatamant dar si regulamentul de organizare si functionare a laboratoarelor de practica dar si planurile de selectie ale tutuorilor din intreprinderile tehnologice.

Pentru a da in folosinta centrele este necesara realizarea de catre minister a achizitiilor de hardware care este planificata a se realiza in urmatoarea perioada de timp. Odata cu achizitionarea acestora va incepe sesiunea de formare a tutorilor persoanelor din cadrul companiilor tehnologie deja cooptate si totodata se vor desfasura si evenimentele locale de lansare a centrelor.

Ultimul dintre subiectele de discutie s-a referit la modul de organizare a lucrului in cadrul proiectului, cu un calendar riguros, modelat conform unui flux de avizare astfel incat rapoartele de activitate ale partenerilor de proiect sa fie aprobate in fiecare luna. In acest fel se asigura conditiile pentru a putea pregati la timp atat rapoartele tehnice care se refera la cererile de rambursare cat si la rapoartele semestriale de monitorizare solicitate de minister.
Managerul de proiect a multumit tuturor participantilor pentru profesionalism si pentru faptul ca a fost discutat si convenit de catre toti partenerii un mod de lucru eficient dar mai ales pentru faptul ca a gasit o echipa de lucru bine inchegata cu care se va implementa in continuare proiectul in cele mai bune conditii.

Fotografii

>>Inapoi