Dr. Diana Andone, despre Open VM Learning Hub la EMOOCs 2019

Dr. Diana Andone, despre Open VM Learning Hub la EMOOCs 2019

Dr.Ing. Diana Andone, director al Centrului ID/IFR și e-Learning, a participat la cea de-a șasea ediție a summitului EMOOCs 2019 (European MOOCs Stakeholders Summit), în Napoli, Italia, în perioada 20—22 mai 2019, unde a prezentat lucrarea științifică :

Developing the Open Virtual Mobility Learning Hub – – Diana Andone, Andrei Ternauciuc, Vlad Mihăescu and Silviu Vert

Această lucrare prezintă o parte din munca de cercetare depusă de membrii echipei CeL in cadrul proiectului OpenVM (Open Virtual Mobilities). Dr. Andone a purtat deasemenea întâlniri și discuții privind posibilitățile de colaborare și pilotare a activităților din cadrul proiectelor OpenVM și DigiCulture

EMOOCs 2019 a cuprins formatul consolidat de sesiuni de cercetare și experiențe, politici și afaceri, precum și ateliere interactive. Acesta a inclus vorbitori importanți din domeniu (Mauro Calise – director Federica Weblearning, Candace Thille – director al Stanford Open Learning Initiative, Bruno Siciliano – profesor de control și robotică la UNINA, Anant Agarwal – CEO edX, Simon Nelson – CEO FutureLearn, Dil Sidhu – Chief Content Officer Coursera, Dhawal Shah – CEO Class Central, Georgi Dimitrov – Vicepreședinte comisia de Inovație și EIT din cadrul Comisiei Europene), mese rotunde și sesiuni de panou, precum și prezentări individuale în fiecare sesiune.

EMOOCs

Scopul EMOOCs a fost ca factorii de decizie și practicienii să exploreze tendințele inovatoare și emergente în ceea ce privește furnizarea educației online și politicile strategice care le susțin.