Diana Andone – despre MOOC’s și Open VM la IEEE ICALT 2019, în Maceio, Brazilia

Diana Andone – despre MOOC’s și Open VM la IEEE ICALT 2019, în Maceio, Brazilia

Dr.Ing. Diana Andone, director al Centrului ID/IFR și e-Learning și Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Președintele Senatului UPT au participat la cea de-a XIX-a ediții a conferinței IEEE ICALT 2019 (International Conference on Advanced Learning Technologies), în Maceió, Brazilia, în perioada 13-18 iulie 2019, unde au prezentat 2 lucrări științifice despre o parte din munca de cercetare dezvoltată în cadrul CeL.

Lucrările științifice prezentate în cadrul conferinței IEEE au fost:

  1. Blended Learning with MOOCs in Technical Higher Education
    Autori – Diana Andone, Vlad Mihăescu
  2. Integrating Open Technologies in the Virtual Mobility Learning Hub
    Autori – Andrei Ternauciuc, Vlad Mihăescu, Radu Vasiu, Diana Andone

În aceași perioadă, Dr. Diana Andone și Prof. Radu Vasiu au purtat întâlniri cu profesori, decani și rectori ai universităților Federal University of Rio de Janeiro, Center for Exact Sciences and Technology, (UNIRIO ) Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro, (Puc-RIO), Federal University of Alagoas, Institute of Computing, Maceio, (UFAL), unde au prezentat proiectele de cercetare-dezvoltare actuale OpenVM și DigiCulture, au discutat posibilități de colaborare viitoare in proiecte Horizon 2020 dar și in schimburi de studenți doctoranzi și personal didactic in cadrul Erasmus+.

A fost discutată și posibilitatea semnării unui acord de colaborare între UPT și fiecare dintre aceste universități, care va fi materializat în perioada următoare. În cadrul Center for Exact Sciences and Technology, Federal University of Rio de Janeiro (UNIRIO ) au susținut și un workshop despre dezvoltarea mobilităților virtuale și a competențelor digitale.

Institute of Electrical and Electronics Engineers

IEEE este cea mai mare organizație tehnică profesională din lume, dedicată dezvoltării tehnologiei în beneficiul umanitătii. IEEE și membrii săi inspiră comunitatea globală să inoveze pentru un viitor mai bun, prin intermediul celor 420.000 de membri, din peste 160 de țări, și a cunoscutelor sale publicații, conferințe, standarde tehnologice, activități profesionale și tehnologice. IEEE este “vocea” de incredere pentru inginerie, informatică și informații despre tehnologie de pe întregul glob.

International Conference on Advanced Learning Technologies

ICALT (International Conference of Advanced Learning Technologies) este conferința internațională anuală în domeniul tehnologiilor avansate educaționale și a învățământului asistat de tehnologie organizată de către Societatea Științei Calculatoarelor a IEEE și de Comitetul tehnic pentru tehnologii educaționale.