Open VM: Webinar de mobilitate virtuală pentru universități și alianțe universitare europene
În perioada 18-19 iunie 2020 a avut loc Webinarul de mobilitate virtuală pentru universități și alianțe universitare europene – ultimul eveniment de tip „multiplier” din cadrul proiectului Open Virtual Mobility, webinarul fiind axat pe calitate și durabilitate și integrat în Output 7. Așa cum s-a întâmplat pe parcursul celor trei ani de proiect, Output 7 a fost dezvoltat în strânsă colaborare de EADTU și UIB. EADTU a găzduit astfel evenimentul online, înregistrând succes în rândul participanților.
În cadrul primei zile, sesiunea a fost dedicată bunelor practici și pedagogii inovatoare de formare a colaborării internaționale și a mobilității virtuale, iar în cea de-a doua zi de webinar a fost prezentat proiectul Open VM cu mai multe detalii.
Dr. Diana Andone, directorul Centrului de e-Learning de la Universitatea Politehnica Timișoara a vorbit despre prezența online și activitățile pe proiect din ultimii ani și a prezentat site-ul web și hub-ul virtual Open VM.
Diana a expus și provocările cu care s-a confruntat echipa în cadrul proiectului, în procesul de dezvoltare a unui mediu de învățare personală, cu zone lucru comune și deschise pentru colaborare, împărțind hub-ul în diferite zone principale bazate pe conținut, piață, activități și date deschise, dar și activități de autoevaluare.
De asemenea, a fost prezentată și aplicația mobilă Open VM, prin care pot fi accesate cursurile de pe dispozitivele mobile, aplicație dezvoltată urmând cele mai inovative metode de uzabilitate.
De asemenea, a fost prezentată și aplicația mobilă Open VM, prin care pot fi accesate cursurile de pe dispozitivele mobile, aplicație dezvoltată urmând cele mai inovative metode de uzabilitate.
În plus, dr. Diana Andone a prezentat și câteva date de pe platformă, de la lansarea acestea în luna mai 2019. Diferite tipuri de utilizatori au vizitat și accesat platforma de învățare Open VM în perioada pilot și au întreprins o mulțime de activități. Printre aceștia s-au numărat studenți provenind dintr-o varietate de țări, cu diferite niveluri de educație și experiențe diferite în utilizarea instrumentelor diferite.
Prezentarea a stârnit interes major în rândul participanților, care au adresat o serie de întrebări și au primit răspuns în secțiunea de Q&A.