Mii de studenți au participat ONLINE la Ceremonia de deschidere a anului universitar UPT

Mii de studenți au participat ONLINE la Ceremonia de deschidere a anului universitar UPT

Deschidere de an atipic, dar plin de succes la Universitatea Politehnica Timișoara. Anul universitar 2020-2021 a debutat online pentru studenții UPT, luni, 21 septembrie 2020 reunind întreaga echipă de conducere a universității și a fost urmărită de mii de studenți, atât pe platforma ZOOM, cât și pe canalele de Facebook și YouTube.

UPT 100

Evenimentul a fost cu atât mai special în contextul aniversării a 100 de ani de învățământ universitar la Timișoara, Politehnica 100, primii 100 de ani de existență ai Universității Politehnica din Timișoara, celebrând și dezvoltarea coerentă și inovatoare a educației online în universitate. Peste 3000 de studenți au urmărit evenimentul live și au transmis sute de mesaje și întrebări.

Gazda evenimentului a fost dr. ing. Diana Andone – directorul Centrului de ID/IFR și e-Learning al UPT – care le-a mulțumit studenților pentru participare, urându-le bun venit în universitate.

Ceremonia de deschidere a debutat cu tradiționalul imn al UPT, iar cuvântul de deschidere a fost adresat de rectorul UPT – Conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, care le-a urat bun venit studenților în universitate și le-a amintit de faptul că reprezintă o generație specială pentru universitate:

Pornim împreună la un nou drum, ceea ce înseamnă un nou secol al Universității Politehnica. Știu că sunteți o generație diferită, dar trebuie să știți că urcați astăzi pe treptele – chiar dacă sunt virtuale –  unei universități deosebite. O universitate care înseamnă, având în vedere cei aproape 15.000 de studenți și personal didactic sau administrativ – un întreg oraș, cu freamătul lui, o adevărată cetate în cadrul cetății, o universitate care se confundă cu istoria modernă a orașului Timișoara, o instituție de referință pentru întreaga regiune, una dintre cele mai puternice branduri universitare ale României” – le-a transmis acesta studenților UPT.

În acest context, rectorul UPT l-a prezentat studenților și un material video cu cele mai importante momente din cadrul primului secol de existență al universității.

Cuvântul de bun venit din partea studenților a fost apoi rostit de reprezentantul studenților în consiliul de administrație – Alexandru Iliescu, studenții UPT având ocazia să cunoască și reprezentanții Ligilor studențești, care au  transmis fiecare în parte un mesaj de bun venit în cadrul Ceremoniei de deschidere a anului universitar.

Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat și Dr. Christian von Abrichsfeld, director general Continental Automotive Romania, membru al Consiliu Director UPT.

TeleUniversitatea Politehnica le-a pregătit apoi studenților un material video despre cum s-a pregătit UPT pentru a-i primi pe studenți în acest an în campusul universitar, cu săli de curs, laboratoare și terenuri sportive și zecile de facilități oferite de universitate. Conf. dr. ing. Alina Dumitrel, prorector pe Procesul de învățământ, problematica studențească și asigurarea calității, a luat apoi cuvântul și le-a oferit studenților informații tehnice despre structura anului academic 2020-2021, despre Campusul Virtual al UPT și departamentele cărora se pot adresa studenții.

Spre finalul transmisiunii, studenții au putut urmări un material video despre educația digitală în Universitatea Politehnica, asigurată de peste 20 de ani prin intermediul Centrului de e-Learning, având în centru nucleul educației UPT – Campusul Virtual, în jurul căruia s-a construit un adevărat ecosistem digital susținut printr-o serie de resurse și activități de suport dedicate atât studenților, cât și cadrelor didactice.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2020-2021 UPT a ajuns apoi la final, prin intonarea tradițională a „Gaudeamus”.

Deschidere an universitar ID/IFR

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2020/2021 pentru studenții de la specializările ID/IFR este programată sâmbătă, 3 octombrie 2020 și urmează să fie transmisă LIVE pe canalele de Facebook și YouTube ale Centrului de ID/IFR și e-Learning UPT.

Urmărește înregistrarea evenimentului mai jos: