Webinar #impreunaonline – Implicarea studenților timișoreni în provocările începutului de an universitar în timpul pandemiei

Webinar #impreunaonline – Implicarea studenților timișoreni în provocările începutului de an universitar în timpul pandemiei

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Participanții au primit un Open Badge (certificat digital deschis) – Împreună online.

Cum s-au implicat studenții din cele patru mari universități timișorene în începutul anului universitar?

Care este perspectiva studenților timișoreni asupra începutului de an universitar în timpul pandemiei?

Sunt numai câteva din întrebările la care reprezentanții studenților din Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” au răspuns, într-o sesiune interactivă și cu discuții libere, dedicată atât studenților, cât și cadrelor didactice din universitățile din Timișoara și România.

Peste 150 de participanți au urmărit prezentarea susținută de reprezentanții studenților celor patru mari universități din Timișoara, atât pe Zoom, cât și pe canalele de transmisie LIVE – YouTube și Facebook, împărtășind din experiența lor în comentarii și adresând zeci de întrebări cu privire la educația online, dar și legate de celelalte activități instituționale, care sunt în continuare o  importantă componentă pentru sfera educațională, chiar și în situația actuală.

Discuția s-a concentrat pe metodele pentru susținerea continuă a studenților, noile propuneri și deciziile luate în privința activităților academice, eforturile focalizându-se pe necesitățile studențiilor și a pus accentul pe munca colaborativă  în contextul nuanțării unei bune desfășurări a activităților pentru toate sectoarele de activitate academică în această perioadă.

Concluzia prezentatorilor a fost că majoritatea studenților pot primi educația online în mod deschis, cel mai mult contând responsabilitatea, susținerea, implicarea și colaborarea tuturor actorilor din procesul educațional, iar această perioadă aduce și beneficii– utilizarea tehnologiei în educație și pe viitor-dezvoltare-inovare.

Alexandru Constantin Iliescu, Universitatea Politehnica Timișoara

Alexandru Constantin ILIESCU este student al Universității Politehnica Timișoara, la Facultatea de Automatică și Calculatoare. În prezent este studentul reprezentant in Consiliul de Administrație și președintele Ligii Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC).

Bogdan Giurgiu - Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara

Bogdan este student în anul VI la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara – specializarea Medicină Generală. În perioada 2017-2019 a activat ca voluntar în programul V.A.D.A., ca tutore la disciplina de Anatomie și Embriologie – susținând lucrări practice cu studenții anilor 1 si 2. Este șef de serie cu activități administrativ-organizatorice în cadrul seriei din care face parte. Se ocupă și de asigurarea comunicării dintre studenți și cadrele didactice. A obținut Diploma de excelență din partea UMF Timișoara pentru activitatea ca student (11 Decembrie 2018). Domeniile sale de interes sunt Chirurgie generala, Urologie, Chirurgie oncologică, Oncologie și Pneumologie.

Breha Adrian - Universitatea de Vest Timișoara

Breha Adrian este Președinte al Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, fiind student la Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării la programul de studii de licență Media Digitală. În prezent, reprezintă interesele stundeților în Consiliul Facultății și în Senatul UVT.

Click pe imagine pentru a vizualiza Open Badges emise la webinariile Împreună Online

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Urmărește înregistrarea webinarului mai jos: