Webinar #impreunaonline: Inteligența artificială și impactul în societate – cu Prof. Daniela Rus, MIT

Webinar #impreunaonline: Inteligența artificială și impactul în societate – cu Prof. Daniela Rus, MIT

#onlinetogether #impreunaonline

În această perioadă de nesiguranță din cauza COVID-19, în România, la fel ca și în alte țări, funcțiile și activitățile educaționale față în față sunt mutate online, folosind aplicații, platforme și diverse unelte și metode de lucru pentru educația la distanță.

În webinariile Împreună online răspundem la aceste provocări, într-un mod cât mai practic, în spiritul educației deschise și accesului liber la cunoaștere. Participarea la acest webinar este recunoscută printr-un Open Badge (certificat digital deschis) – Împreună online. 

Peste 400 de participanți, printre care cadre didactice, studenți și elevi din România, Europa și SUA au fost alături de Prof. Daniela Rus (MIT), virtual, la ceremonia de decernare a titlului de Profesor Onorific al Universității Politehnica din Timișoara, de către Senatul UPT și în prezența conducerii și membrilor Consiliului de Administrație al UPT.

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a XVIII-a ediții a webinariilor Împreună Online și a fost transmis live pe platformele Zoom, Facebook și YouTube, prin intermediul cărora sute de participanți au transmis zeci de întrebări, mesaje și comentarii adresate atât Danielei Rus, cât și prezentatorilor din cadrul webinarului.

Webinarul a beneficiat și de o sesiune practică în care Prof. Daniela Rus – Directorul Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory la Massachusetts Institute of Technology – SUA a inspirat audiența cu o prezentare a celor mai recente lucrări de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, a învățării automate și a roboților inteligenți, avansând o serie de viziuni futuriste prin care roboții viitorului ar putea îmbunătăți viața cotidiană, impactând domenii precum navigare, industrie, medicină sau activitățile domestice de zi cu zi.

Click pe imagine pentru a vizualiza Open Badges emise la webinariile Împreună Online

Webinariile Împreună online sunt organizate în colaborare de IEEE România, Alianța Română a Universităților Tehnice,  Asociația EDEN și Universitatea Politehnica Timișoara, în fiecare săptămână cu invitați din alte universități și școli din România.

Bio

Prof. Daniela Rus este profesor de inginerie electrică și informatică Andrew (1956) și Erna Viterbi; Director al Laboratorului de Informatică și Inteligență Artificială (CSAIL) și decan adjunct al cercetării pentru Schwarzman College of Computing la MIT. Prof. Rus aduce o expertiză profundă în robotică, inteligență artificială, știința datelor și calcul. Este membru al Academiei Naționale de Inginerie, membru al Academiei Americane de Arte și Științe și al Asociației pentru Avansarea Inteligenței Artificiale, a Institutului de Inginer Electric și Electronic și al Asociației pentru Mașini de Calcul. Ea este, de asemenea, beneficiară a unei burse MacArthur, a unui premiu național pentru fundația științifică pentru carieră și a unei burse Alfred P. Sloan Foundation. Rus a obținut doctoratul în informatică de la Universitatea Cornell. Din aprilie 2020 este membru al Consiliului Consultativ pentru Ştiinţă şi Tehnologie, în cadrul Administrației prezidențiale de la Casa Albă.

Urmărește înregistrarea webinarului mai jos: